Film ‘Parazit’ dobio i crno-belu verziju
Foto: Printscreen

film

Film ‘Parazit’ dobio i crno-belu verziju

"Film je sada daleko realističniji, kao da me seče oštrica noža", poručuje reditelj Bong Džun O.

Objavljeno: 12:41h

“Parazit” ponovno kreće u bioskopske projekcije, ovog puta u crno-beloj verziji. Nakon premijere u tom obliku na filmskom festivalu u Rotterdamu, crno-beli "Parazit" biće premijerno prikazan i u Los Anđelesu i Njujorku.

Uz rane horor filmove poput “Nosferatu” iz 1922. godine kao inspiraciju, južnokorejski reditelj uvek je želeo da napravi svoj crno-beli film, tako da je ova posebna verzija “Parazita” nastala pre nego što je sada kritički priznati film premijerno prikazan u Kanu u maju 2019. Prema Bongu, izmena boja daje filmu drugačiji osećaj – privlačniji i intenzivniji.

“Fascinantno je videti kako se doživljaj gledanja menja kada se identični film predstavi u crno-beloj verziji. Sada sam dvaput gledao crno-belu verziju, prvi put sam imao osećaj kao iz neke basne, kao da sam gledao priču iz starih vremena”, rekao je Bong u izjavi i dodao: “Drugi put kad sam ga gledao bio mi je realističniji, kao da me seče oštrica noža. Takođe, crno-bela verzija još više u prvi plan ističe glumu i činilo mi se da su likovi više u fokusu.”

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.