Još jedna nagrada za Bong Joon Hoa: "Parazit" osvojio glavnu nagradu američkog Udruženja filmskih glumaca
Foto: Printscreen

film

Još jedna nagrada za Bong Joon Hoa: "Parazit" osvojio glavnu nagradu američkog Udruženja filmskih glumaca

Fenomen filma "Parazit" nastavlja da hara svetskom filmskom scenom

Objavljeno: 11:07h

LOS ANĐELES, 20. januara 2020. (Beta) - Južnokorejski film Parazit osvojio je najprestižniju nagradu Američkog udruženja filmskih glumaca (SAG) u Holivudu.

Taj film, prošlogodišnji dobitnik Zlatne palme u Kanu, osvojio je sinoć nagradu za "najbolji glumački ansambl", najprestižnije priznanje ovog udruženja. Reditelj Bong Džun-O (Bong Joon Ho) rekao je da uviđa da rastu šanse za uspeh njegovog filma na prestižnim Oskarima, koji se dodeljuju početkom idućeg meseca.

"Parazit" je nominovan za šest Oskara, uključujući onog za najbolji film. Film je favorit za Oskara za najbolji strani film, ali u kladionicama mu se daju visoke šanse i za pobedu u kategoriji najboljeg filma.

Pročitajte još: Naša recenzija filma Parazit

Pročitajte još: Portret režisera - Bong Joon Ho

Film Parazit je takođe pre deset dana dobio nagradu za najbolji film na stranom jeziku na dodeli Zlatnog globusa, gde se dodaljuju nagrade Udruženje stranih dopisnika u Holivudu.

Porodična drama sa primesama trilera i socijalnim temama, "Parazit" govori o upadu siromašne porodice pomoću vešto osmišljene prevare u svakodnevnicu bogate porodice. Od kada je izašao, ovaj film beleži veliki uspeh u svetu ;od Južne Koreje do SAD, preko Evrope.

"Iako je naslov Parazit, mislim da je to priča o suživotu i o tome da svi možemo da živimo zajedno", rekao je sinoć Song Kang Ho, jedan od glumaca, preko prevodioca.

Pošto glumci čine najveći procenat članova Akademije za filmsku umetnost i nauku koja odlučuje o dodeli Oskara, njihov izbor se pažljivo prati kao nagoveštaj šta bi na dodeli Oskara, koja se održava 9. februara, moglo da pobedi.

U drugim kategorijama glumac Hoakin Finiks osvojio je nagradu za najboljeg glumca za film "Džoker", Rene Zelveger za najbolju glumicu za interpretaciju Džudi Garland na kraju njenog života u filmu "Džudi".

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.