SRPSKI GLUMAC SE PRODAO HRVATIMA ZA ŠAKU EVRA?! Glumi u seriji koja veliča zločinca! KOLEGE OSULE PALJBU PO NJEMU
Stefan Vukić, Foto: Printscreen/HRT

na meti svih

SRPSKI GLUMAC SE PRODAO HRVATIMA ZA ŠAKU EVRA?! Glumi u seriji koja veliča zločinca! KOLEGE OSULE PALJBU PO NJEMU

Kolege ogorčene, Radoš Bajić ga otpisao

Objavljeno: 12:09h

Srpski glumac Stefan Vukić (28) pristao je da igra u hrvatskoj seriji i filmu "General", gde se veliča ustaški ratni zločinac Ante Gotovina. Zbog uloge u pomenutom projektu, u kojem igra vojnika JNA koji je prikazan kao negativac, Stefan je osuđen od strane brojnih ljudi koji izražavju nezadovoljstvo, kao i od kolega glumaca.

Kako se navodi, Vukić je, navodno, po danu snimanja za ovu ulogu plaćen 1.000 evra.

Reditelj Radoš Bajić (66) rekao je da je mladi glumac trebalo da razmišlja šta radi, jer je na početku karijere, kao i da je morao da zna koga sme, a koga ne sme da igra, tvrdi Informer. Kako su preneli, Bajić je navodno rešio da "više ne angažuje Vukića za naredne projekte, jer on radi za publiku, a ne za novac".

- Ceo život sam vodio računa kako ću vodite sebe kao glumca. Mi radimo za publiku, a ne samo za novac. Glumac, a posebno mlad i na početku, mora da brine o svojoj karijeri i šta sme da igra, a šta ne. Film i serija Antuna Vrdoljaka veliča Gotovinu, a što je još opasnije, to je politička lakrdija koja veliča kompletnu nesreću koja dogodila srpskom narodnu. Kroz seriju i film žele da rehabilituju Gotovinu i naprave revizuju istorije, a nijedan Srbin ne treba u tome da učestvuje - rekao je Bajić.

Glumac Slobodan Ćustić kaže da nikako ne podržava odluku mlađeg kolege Stefana Vukića, koristeći i teške reči, poput "prodao se".

- Nikad ne bih glumio u filmu o nekome ko je naneo zlo našem narodu. Ne postoje te pare, niti umetnički izazov! Nijedan glumac osim Stefana nije želeo da prihvati tu ulogu. Prodao se! Onaj kome je sve na prodaju ostaće bez ičega! - kaže Ćustić.

- Verujem da bi hrvatske kolege rado igrale u filmu o Ratku Mladiću. Naravno, u onom u kojem bi on bio negativac! - dodao je.

foto: Printscreen

Sličnog mišljenja je i Andrija Kuzmanović.

- Ne verujem ni da bi hrvatski glumci hteli da se pojave u ostvarenju koje se bavi Ratkom Mladićem - rekao je Andrija.

Ipak, pojedini glumci su Vukićev postupak posmatrali sa "glumačke strane" i kažu da politiku i glumu ne treba mešati.

- To je samo uloga. Ne znam da li bih je kao Stefan prihvatio, jer nisam upućen u detalje, niti sam pročitao scenario - kaže Boris Milivojević.

- Primitivno je to što se radi. Nemam društvene mreže jer svako daje sebi za pravo da komentariše tuđi rad. Lako je sakriti se iza tuđih imena. Nema razloga da se ijedan glumac stidi neke svoje uloge. Međutim, nije dobro petljati se u politiku. Kad igraš u takvim projektima, možeš da očekuješ i neku vrstu osude. Mene je jedan student pitao da li da igra u spotu za jednom stranku. Nisam želeo da bilo koga ja usmeravam. Glumac mora da misliti svojoj glavom i da bude kovač svoje sreće - rekao je Irfan Mensur.

Glumac Marko Vasiljević koji je imao ponudu da igra u "Generalu" rekao je za Kurir da razume Stefana što je prihvatio angažman.

- Plaćali su 1.000 evra po danu snimanja. Stefan je to verovatno prihvatio samo zbog honorara. Bio sam i ja tada u lošoj finansijskoj situaciji, ali sam rekao da ne mogu da igram - objašnjava Vasiljević, koji igra glavnu ulogu i filmu "Zaspanka za vojnika" i seriji "Ubice mog oca".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.