SASVIM DRUGAČIJI HOROR FILM: Petar Pašić vas u svom novom filmu vodi na ukleto jezero! (VIDEO)
Promeni sliku, Foto: Printscreen Youtube

NOVI film strave i užasa!

SASVIM DRUGAČIJI HOROR FILM: Petar Pašić vas u svom novom filmu vodi na ukleto jezero! (VIDEO)

U pitanju je film strave i užasa u kome glavne uloge tumače Marko Kanadea i Lesli Kunc, a koji se trenutno nalazi u fazi postprodukcije!

Objavljeno: 19:56h

Srpski reditelj Petar Pašić, poznat po ostvarenjima „A3 - Rock'n'Roll uzvraća udarac“ i „O bubicama i herojima“, režirao je novi film. U pitanju je film strave i užasa u kome glavne uloge tumače Marko Kanadea i Lesli Kunc, a koji se trenutno nalazi u fazi postprodukcije. „The Pond“ je horor-triler koji prati profesora antropologije izbačenog sa fakulteta zbog svojih kontroverznih istraživanja. Dok čuva izletnički kamp pored malog jezera, profesor nastavlja sa eksperimentima, istovremeno pokušavajući da pomogne ćerki iz prvog braka koju muče košmari. Svakodnevnica na jezeru je naizgled uobičajena, ali sve vreme se stiče utisak da ipak nešto nije uredu.

Da li profesor polako gubi razum ili njegova istraživanja stvarno imaju smisla?

- Moj direktor fotografije Vladan Janković i ja smo često pričali kako bi bilo dobro da ponovo nešto snimimo onako kako mi hoćemo, bez opterećenja da tražimo pare, već da upotrebimo ono što znamo i koga znamo i da napišemo/nađemo takav scenario koji bi mogli sami da realizujemo. O tome sam onda pričao sa scenaristom Dušanom Bulićem i kroz naše razgovore na tu temu, slična žanrovska i lična interesovanja polako smo počeli da gradimo priču. U tom trenutku sam već znao da ćemo to snimiti, jer je energija oko celog projekta nekako sama od sebe krenula da raste. U početku je projekat bio dosta skromno zamišljen i ograničen na jednu lokaciju, ali vremenom je počeo sam od sebe da raste, što je bio dobar znak - otkriva Petar Pašić kako je došlo do toga da ovaj film bude snimljen. Film su producirale kuće Vanilla Films i Filming, a po scenariju Dušana Bulića, Katarine Nikolić, Stefana Andrejića i Petra Pašića. Direktor fotografije je Vladan Janković, dok muziku za film komponuje Nemanja Mosurović.

Zanimljivost film je da je snimljen na engleskom jeziku, sa stranim glumcima u glavnim ulogama. Pored Marka Kandee i Lesli Kunc, u filmu glume Saša Brajt, Pol Leonard Mari i Perina Turk. Boje srpskog glumšta brane Katarina Stefanović i Danilo Milovanović. - Film je bio prvo zamišljen da bude sa srpskim glumcima i na srpskom jeziku, ali sva tematika i žanr su po meni oduvek bili nešto što sam video da je za svetsko tržište i da treba da bude na engleskom jeziku. Da je taj moj osećaj bio ispravan pokazalo se tokom mog gostovanja na engleskom Rejndens fesitvalu sa filmom O bubicama i herojima. Tamo sam upoznao Dušana Mrđena koji je radio kao producent na festivalu. Rekao mi je da može da mi pomogne da nađemo za glavne uloge kvalitetne glumce koji bi, ako im se svidi projekat, došli u Srbiju na snimaje. Na moje iznenađenje, javilo se dosta glumaca koji su bili spremni na to. Posle kastinga, koji smo Dušan i ja radili u Londonu, odlučili smo se za Marka i Lesli. Tada se već i u projekat uključio moj prijatelj Aleksandar Babić sa svojom producentskom kućom Filming i tako smo nastavili da rastemo - objašnjava Pašić.

- Trenutno smo u fazi kolor korekcije i komponovanja muzike koju radi Nemanja Mosurović, a završetak filma planiramo za kraj februara/početak marta. U međuvremenu smo bili sa trejlerom i radnom verzijom u Americi na Američkom filmskom marketu, gde smo došli do jako dobrog prijema i par preliminarnih dogovara sa par distributera - rekao je Pašić o planovima za film i dodao da je film je sniman tokom 25 dana na lokacijama u Beogradu, Carskoj bari kod Zrenjanina i okolini Bele Crkve.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.