Bilo jednom u Holivudu i "1917" odneli Zlatne globuse, "Irac" gubitnik večeri
Ekipa filma "1917", Foto: Printscreen

film

Bilo jednom u Holivudu i "1917" odneli Zlatne globuse, "Irac" gubitnik večeri

Drama o prvom svetskom ratu "1917" i "Bilo jednom u Holivudu" osvojili su nagradu Zlatni globus u kategoriji drame, odnosno komedije na svečanoj dodeli nagrada na Bevrli Hilsu u Los Anđelesu.

Objavljeno: 17:42h

Film reditelja Sema Mendesa "1917" je u kategoriji najbolje drame pobedio favorite "Irca" i "Bračne priče", dok je nostalgični "Bilo jednom u Holivudu" osvojio nagradu kao najbolja komedija uz još dve velike nagrade - Zlatni globus za najbolji scenario, koji je pripao Kventinu Tarantinu i Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca, koji je završio u rukama Breda Pita.

Veliki gubitnik večeri ispao je "Irac" Martina Skorsezea, koji je imao pet nominacija a na kraju nije osvojio ni jedan Zlatni globus.

foto: Printscreen

Najbolja glumica u kategoriji drame je Rene Zelveger koja je glummila Džudi Garland u istoimenom filmu, dok je Hoakinu Feniksu otišla nagrada za najboljeg glumca za ulogu Džokera.

U kategoriji komedije ili mjuzikla najboljom glumicom je proglašena Awkwafina (The Farewell), dok je Taron Egerton (Rocketman) slavio u kategoriji najboljeg glumca u komediji ili mjuziklu.

Britanski reditelj Sem Mendes osvojio je Zlatni globus kao najbolji reditelj.

Najboljom televizijskom kratkom serijom ili filmom proglašena je BBC-ijeva serija o nuklearnoj katastrofi "Černobil".

Nagrada za životno delo pripala je dobitniku dva Oskara i četiri Zlatna globusa Tomu Henksu za velika dostignuća u filmskom svetu u kojemu je poznat i kao filmski producent, a ne samo kao glumac.

Svečanost dodele je rekordni peti put vodio britanski komičar Riki Džervejs.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.