Bioskop dobrog filma: Reprize najboljih repertoarskih filmova iz 2019. u bioskopu Dvorana kulturnog centra Beograda
Dnevnik Diane Budisavljević, Foto: Printscreen

film

Bioskop dobrog filma: Reprize najboljih repertoarskih filmova iz 2019. u bioskopu Dvorana kulturnog centra Beograda

Kulturni centar Beograda prikazuje od 1. do 10. januara najgledanije filmove iz 2019. godine, nagrađivane na međunarodnim festivalima, koje potpisuju reditelji kao što su Olivije Asajas, Pavel Pavlikovski, Pedro Almodovar, Ašgar Farhadi ili Dana Budisavljević.

Objavljeno: 10:29h

Program “Bioskopa dobrog filma” počinje francuskim filmom “Dvostruki životi” Olivijea Asajasa, komedijom o umetnosti, preljubi i krizi srednjih godina, u kojoj igraju Žilijet Binoš i Gijom Kane.

Prvih dana januara na programu je i “Hladni rat” Pavlikovskog, poljsko-britansko-francuska koprodukcija o strastvenoj ljubavi dvoje ljudi koji se zbog različitog porekla i temperamenta na prvi pogled čine nespojivim. Ta drama epohe ovenčana je nagradom za najbolju režiju u Kanu.

Severnomakedonski festivalski hit i kandidat za nominaciju za Oskara, nagrađivani dokumentarac “Zemlja meda” Tamare Kotevske i Ljubomira Stefanova na programu je 3. i 4. januara, a reč je o vizuelno i emotivno uzbudljivom fimu o pčelarki posvećenoj divljim pčelama. “Njujork tajms” proglasio je to ostvarenje jednim od najboljih filmova 2019.

Publika Dvorane KCB-a ima priliku 3. i 4. januara, kao i u 9. i 10. januara, da vidi i španski film “Bol i slava” – Almodovarovu melanholičnu autobiografsku priču koja prepliće tri različita životna razdoblja. Antonio Banderas nagrađen je za najboljeg glumca u Kanu za ulogu u tom filmu.

Britanski film “Džudi” Ruperta Gulda, biografska priča o legendarnoj holivudskoj divi Džudi Garland, koju igra Rene Zelveger, na programu je 5. i 6. januara, kada i južnokorejski kanski pobednik “Parazit” Bonga Džon-hoa, slojevita, angažovana, duhovita i uvrnuta priča koja se na neočekivan način bavi večnom temom bogatih i siromašnih.

Za 7. i 8. januar najavljen je danski film “Krivica” Gustava Melera, napet i neočekivan triler o otmici, sagledan iz vizure policijskog dispečera za hitne pozive. Na programu je i Farhadijev film “Svi znaju” sa Penelopi Kruz i Havijerom Bardemom u ulozi para čija starija ćerka nestaje tokom venčanja u malom španskom gradiću.

Za završnicu programa 9. i 10. januara, uz Almodovarov “Bol i slava”, najavljen je i nagrađivani igrani film Dane Budisavljević “Dnevnik Diane Budisavljević”, koprodukcija Hrvatske, Srbije i Slovenije o ženi koja je spasila više od 10.000 srpske dece iz ustaškh koncentracionih logora u Hrvatskoj za vreme Drugog svetskog rata. Film je zasnovan na istinitoj, decenijama potiskivanoj priči o Zagrepčanki austrijskog porekla, koju igra Alma Prica, a premijerno je prikazan ma 15. Slobodnoj zoni.

Cena ulaznice je 250 dinara, a projekcije su od 18 i 20 sati.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.