Živimo u društvu spektakla, u blatu društva, zatrovani Holivudom: Emir Kusturica o autorskom filmu
Foto: Profimedia

festival

Živimo u društvu spektakla, u blatu društva, zatrovani Holivudom: Emir Kusturica o autorskom filmu

Trinaesti Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf održaće se od 13. do 18. januara u Drvengradu na Mokroj Gori, a ovogodišnji festival biće posvećen režiserima

Objavljeno:

Na konferenciji za novinare u Ministarstvu kulture, režiser Emir Kusturica rekao je da je autorstvo pre tridesetak godina bilo najznačajnije što se dešava i da je bilo organsko a da režiseri danas gube funkciju.

"Živimo u društvu spektakla, u blatu društva, zatrovani Holivudom. Zbog tržišnog efekta, režiseri danas gube funkciju, te je ovaj Kustendorf posvećen njima", rekao je Kusturica.

Takmičarski program sastojaće se od dvadeset jednog filma domaćih i inostranih autora. Biće prikazano sedamnaest kratkometražnih i četiri dokumentarna filma. Na konkurs je pristiglo 722 filma, a izabrani su oni koji se izdvajaju po stilu, tehničkom umeću i autentičnom pogledu na svet.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je izjavio da malo koji filmski festival ima kulturološki značaj kao Kustendorf.

"Festival predstavlja najvrednije što filmska umetnost sa sobom nosi, kao i snažan pandan komercijalnim filmovima", rekao je on.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.