PO UZORU NA HARIJA POTERA UZBUDLJIVA FANTAZIJA "ABIGEJL" U BIOSKOPIMA: Najbrže čitaoce nagrađujemo poklon kartama
Foto: Promo

Poklon karte

PO UZORU NA HARIJA POTERA UZBUDLJIVA FANTAZIJA "ABIGEJL" U BIOSKOPIMA: Najbrže čitaoce nagrađujemo poklon kartama

Prvih troje čitalaca koji se jave u inbox Facebook stranice Espreso Kultura, osvojiće po 2 karte za ovaj film za sutrašnju projekciju, 17.12. od 16.45 u Kombank dvorani.

Objavljeno: 16.12.2019. 15:18h
  • 11

Inspirisan jednim od najboljih primera svetske kinematografije, filmovima o Hariju Poteru, reditelj i scenarista Aleksandar Boguslovski (Aleksandr Boguslavskiy) snimio je vizuelno upečatljivu bajku "Abigejl" (Abigail) urađenu u rusko-američkoj koprodukciji. Neobična avantura koja je premijerno prikazana na ovogodišnjem 15. KIDS FEST-u, nalazi se na bioskopskim repertoarima od 12.decembra.

foto: Promo

Prvih troje čitalaca koji se jave u inbox Facebook stranice Espreso Kultura, osvojiće po 2 karte za ovaj film za sutrašnju projekciju, 17.12. od 16.45 u Kombank dvorani. (Nagradu dobijaju oni čitaoci koji u prethodnih mesec dana nisu osvojili poklon od nas).

Iako je početni, glavni plan za producente bio da naprave vizuelno efektnu bajku, reditelj Boguslovski je odlučio da ide korak dalje i da napravi nešto originalnije, da po prvi put fantaziju kombinuje sa stimpankom (steampunk) - podžanrom naučne fantastike.

foto: Promo

Mlada devojka Abigejl živi u gradu čije su granice zbog epidemije misteriozne bolesti već godinama zatvorene. Njen otac bio je jedan od zaraženih i odveden je kada je ona imala šest godina. U borbi s moćnicima, kako bi pronašla svog oca, Abigejl saznaje da je njen grad pun magije i u sebi otkriva izvanredne sposobnosti.

"Do sada se u kinematografiji nije nikada koristila kombinacija stimpank žanra s periodom iz 1930. godine, s radnjom smeštenom u Evropi. Mnogo vrsta magije je do sada prikazano, mnogo čarobnjaštva, tako da smo hteli nešto originalnije, nešto što se nije pre koristilo. Nema više čarobnih štapića i svega toga.” objasnio je reditelj.

U ulozi Abigejl našla se mlada glumica Tinatin Dalakišvili (Tinatin Dalakishvili) koja o svom liku ističe: "Ova devojka živi u svetu koji je potpuno zatvoren. U jedno trenutku, neočekivano shvati da ima moći. Rekla bih da je Abigejl po prirodi pravi borac. Poprilično sam poput nje, u smisliu da nisam najjednostavnija osoba s kojom ćete se složiti."

U ostalim ulogama Edi Marsan (Eddie Marsan), Rinal Mukhametov, Ravšana Kurkova (Ravshana Kurkova) i drugi

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media