Baz Luhrmann najavio je ekranizaciju romana "Majstor i Margarita" Mihaila Bulgakova
Foto: Printscreen

film

Baz Luhrmann najavio je ekranizaciju romana "Majstor i Margarita" Mihaila Bulgakova

Ambiciozni poduhvat australijskog režisera

Objavljeno: 16:50h

Australijski režiser Baz Luhrmann, najpoznatiji po ekranizaciji romana Skota Ficdžeralda "Veliki Getsbi" (2013) odlučio je da ekranizuje još jedno važno delo svetske književnosti - roman Mihaila Bulgakova "Majstor i Margarita".

Zajedno sa njim u ovaj poduhvat će se upustiti i producentski tim koji čine Svetlana Migunova-Dali, Nataly Rogan i Grace Lo iz producentske kuće Johna Cusacka.

"Već gotovo dvadeset godina osećam neverovatnu vezu sa velikim romanom Majstor i Margarita, i odavno maštam o tome da dobijem prava za ekranizaciju te knjige — izjavio je Luhrmann za sajt Deadline. — Veoma sam uzbuđen što mi se konačno ukazala mogućnost da snimim film na osnovu tog jedinstvenog, inovativnog dela".

Roman "Majstor i Margarita" već je ekranizovao srpski režiser Saša Petrović davne 1972, sa Ugom Tognazzyjem i Mimsy Farmer u glavnim ulogama - i ne može se reći da je ekranizacija u potpunosti uspela, zbog prevelike kompleksnosti dela. Ako intelektualcu Petrovićevog formata nije pošlo za rukom da prenese sve nijanse Bulgakovljevog dela, videćemo šta možemo da očekujemo od Luhrmanna.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.