Filmska produkcija moli građane Obrovca da ne razbijaju ćirilične natpise
Foto: Printscreen

ćirilica

Filmska produkcija moli građane Obrovca da ne razbijaju ćirilične natpise

U seriji u kojoj učestvuje oko dvesta glumaca i statista uloge su dobili i glumci Rade Šerbedžija, Branko Đurić, Ivana Miličević i Goran Bogdan.

Objavljeno: 17:15h

Grad Obrovac u Hrvatskoj ovih dana glumi sovjetski gradić za potrebe snimanja britanske ratne serije ‘Strike Back’. Grad je prepun komunističkih simbola i ćiriličnih natpisa, doduše na ruskoj ćirilici, a producenti mole građane da se suzdrže od razbijanja i uklanjanja natpisa jer se radi samo o snimanju, a ne stvarnosti, prenosi portal Novosti.

foto: Printscreen

U snimanje je bila uključena dubrovačka produkcijska kuća Ambasada Film, koja je očigledno na vreme shvatila da bi snimanje mogle snaći neugodnosti, pa su pravovremeno po Obrovcu i okolini postavljena obaveštenja stanovništvu.

“Kako će se radnja snimane serije odvijati u jednom od ‘ruskih gradova’, molimo vas za razumevanje te da ne oštećujete natpise na ruskom jeziku koji su deo scenarija i tako onemogućavate rad filmskih radnika”, stoji u obaveštenju koje potpisuje Ambasada Film.

U seriji u kojoj učestvuje oko dvesta glumaca i statista uloge su dobili i glumci Rade Šerbedžija, Branko Đurić, Ivana Miličević i Goran Bogdan. “Strike Back” se snima u Hrvatskoj već pola godine, a pored Obrovca uloge lokaliteta su dosad imali gradovi Zagreb (Munchen), Rijeka (Tel Aviv) i Trogir (Venecija).


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.