Kratki film Jesenji valcer režisera Ognjena Petkovića pobedio na festivalu Filmski front u Novom Sadu
Foto: Promo

film

Kratki film Jesenji valcer režisera Ognjena Petkovića pobedio na festivalu Filmski front u Novom Sadu

Festival “Filmski front”, održan od 24. do 27. oktobra u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada, skrenuo nam je pažnju na nove filmske stvaraoce iz Srbije i sveta

Objavljeno: 12:58h

Film “Jesenji valcer” režisera Ognjena Petkovića proglašen je najboljim u okviru selekcije Srbija/region 17. Međunarodnog festivala kratkometražnog filma “Filmski front” u Novom Sadu.

Odluku o najboljem filmu u domaćoj i regionalnoj konkurenciji 17. "Filmskog fronta" doneo je žiri koji su činile rediteljka Ivana Todorović, dramaturškinja Katarina Todorović i montažerka Aleksandra Milovanović, dok je na osnovu glasova publike u međunarodnoj konkurenciji ubedljivo pobedio film “Nanosophobia” autora Rakesha Saina iz Indije. “Jesenji valcer” je kratki igrani film o bračnom paru koji, vozeći se automobilom po sporednim putevima, pokušava da se izvuče iz obruča unutar koga se rat odvija. Na putu do slobode čeka ih barikada sa neprijateljski nastrojenim vojnicima…

Pored glavne nagrade, dodeljeno je i nekoliko specijalnih priznanja.

Specijalno priznanje za najbolju režiju dodeljeno je Nikoli Stojanoviću za film "Mi smo videli leto", a za najbolju kameru Specijalno prizanje za najbolju kameru dobio je Aleksa Borković za film "Bambilend" reditelja Danila Stanimirovića.

Priznanje za najbolju montažu dodeljeno je Milini Trišić za film "Neputovanje" rediteljke Ane Nedeljković i reditelja Nikole Majdaka mlađeg, a za najbolju glumicu Milici Šćepanović za film "Praskozorje" reditelja Andrije Mugoša.

Bonus video:

Espreso Live Session #5: Ana Ćurčin


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.