Stevan Filipović snima film nadahnut "Ratovima zvezda"
Glumci su tokom dve sedmice uvežbavali borbu svetlosnim sabljama i borilačke koreografije, Foto: Markus Agar

STAR WARS NA SRPSKI NAČIN

Stevan Filipović snima film nadahnut "Ratovima zvezda"

Scenarista i reditelj Stevan Filipović (reditelj hit-filmova Šejtanov ratnik, Šišanje i Pored mene) završio je osnovno snimanje svog debija na engleskom jeziku

Objavljeno: 10:22h

Njegov film, pod nazivom Breaking Point: A ‪Star Wars Story, dešava se nekoliko godina pre sedmog dela sage (Buđenje Sile) i počiva na sledećem zapletu: Galaktička Imperija je pobeđena.

Na njenim ruševinama, nastala je Nova Republika, a s njom i nova generacija Džedaj-vitezova, koju obučava Luk Skajvoker. Skajvoker je braću Dast, Nola (Darko Ivić) i Kesa (Slaven Došlo), sa surovih ‪ulica Korelije doveo su u svoj džedajski Hram, kako bih podučavao veštinama Sile. Večeras će braća naučiti poslednju lekciju.

U ovom kratkom filmu (približnog trajanja od 15 minuta) glume: Slaven Došlo (Pored mene, Vlažnost, Panama), Darko Ivić (Pored mene) i Jana Milosavljević (Afterparti i serije Pogrešan čovjek i Moja generacija Z).

Direkotor fotografije je Đorđe Stojiljković, a film je sniman na lokacijima u blizini Beograda (na Avali i Kosmaju). Scenograf je Branislav Crvenković. Dodatno snimanje obaviće se u Beogradu, a cilj je svetska premijera u decembru.

foto: Tamara Antonović

Pre samog snimanja, glumci su tokom dve sedmice uvežbavali borbu svetlosnim sabljama i borilačke koreografije sa Srpskom kaskaderskom agencijom(SKA-Team), koju predvodi Slaviša Ivanović, a reč je o ekipi s bogatim međunarodnim iskustvom i postignućem.

Ovaj film nastaje u produkciji beogradske producentske kuće Hypnopolis (producenti su Branislav Jević i Dušan Medić), a scenario na engleskom jeziku je napisao Stevan Filipović, na osnovu Ratova zvezda (Star Wars) Džordža Lukasa.

foto: Tamara Antonović

Kratki prilozi o procesu snimanja biće dostupni na You Tube-u u decembru, i njih je režirala Aglaja Filipović. Intervjue s glumcima je obavio britanski filmski producent Markus Agar, koji je na ovom ostvarenju radio i kao savetnik za scenario i instruktor dijaloga. Na filmu rade i studenti Akademije umetnosti u Beogradu.

Breaking Point: A Star Wars nije rađen u svrhu pravljenja profita - to je nezvanični fanovski film koji nastaje bez namere da bude upotrebljen u komercijalne svrhe. Likovi koje poseduje kuća Lucasfilm/Disney i ova fanovska serija nisu ni u kakvoj vezi s pomenutim kompanijama.

foto: Tamara Antonović

Bonus video

MIŠO PETROVIĆ/BAOBAB: Rokenrol se mnogo više slušao devedesetih nego danas


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.