Film Asimetrija predstavlja Srbiju na festivalu u Brazilu
Foto: Promo

Novi domaći film

Film Asimetrija predstavlja Srbiju na festivalu u Brazilu

Prvi dugometražni film mlade srpske rediteljke Maše Nešković takmičiće se za nagradu festivala New Director's Competition u Sao Paulu.

Objavljeno:

Film „Asimetrija“ biće prikazan u okviru takmičarskog programa „New Directors Competition“ 43. Mostre, koja se održava od 17. do 30. oktobra u Sao Paulu, u Brazilu. Posle međunarodne premijere, film će biti prikazan i u Beogradu, u okviru Festivala autorskog filma, 23. novembra u Kombank dvorani.

Kadar iz filma Asimetrija
Kadar iz filma Asimetrijafoto: Promo

„Asimetrija“ je prvi dugometražni film Maše Nešković, mlade srpske rediteljke koja je, zajedno sa Vladimirom Arsenijevićem i Stašom Bajac, napisala scenario za svoj prvenac. Film je nastao u srpsko-slovenačko-italijanskoj koprodukciji, a uz podršku Filmskog centra Srbije.

U ovom ostvarenju koje dovodi u pitanje transformaciju ljubavnih odnosa tokom vremena i razloge zbog kojih se veze raspadaju, uloge tumače: Daria Lorenci Flatz, Uliks Fehmiu, Mira Janjetović, Mladen Sovilj, Lola Vitasović, Mateja Poljčić, Dubravka Kovjanić, Milica Stefanović, Tamara Krcunović, Ljubomir Bandović...

Maša Nešković rođena je 1984. u Beogradu. Diplomirala je filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti 2009. Režirala je 11 kratkih igranih i 12 dokumentarnih filmova, prikazivanih i nagrađivanih na međunarodnim filmskim festivalima kratkog i studentskog filma.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.