VELIKO PRIZNANJE ZA SRPSKI FILM: “Teslin narod” 17.oktobra u Ujedinjenim nacijama
Projekciji će prisustvovati reditelj filma Željko Mirković, Foto: Promo

uspeh našeg filma

VELIKO PRIZNANJE ZA SRPSKI FILM: “Teslin narod” 17.oktobra u Ujedinjenim nacijama

Premijera u Milvokiju 1. novembra će biti održana u sali Kulturnog centra pri crkvi Svetog Save

Objavljeno:

Filmu „Tesla nation” (Teslin narod), ovogodišnjem srpskom kandidatu za Oskara u konkurenciji dugometražnog dokumentarnog filma, ukazana je čast da bude prikazan u sedištu Ujedinjenih nacija na Ist riveru u Njujorku.

Projekcija će biti održana u četvrtak 17.oktobra u 18.30, objavio je režiser i koproducent filma Željko Mirković na društvenim mrežama i pozvao sve zainteresovane koji žele da pogledaju film da mu se što pre jave ovde zbog bezbedonosnih procedura prilikom ulaska u zgradu UN.

Projekciji će prisustvovati reditelj filma Željko Mirković, kao i srpsko-američki glumac Jack Dimich koji u filmu tumači Nikolu Teslu. Glumac i reditelj održaće konferenciju za štampu posle projekcije dugometražnog dokumentarca.

Inače, u toku je velika kampanja da dokumentarac, koji je Američka akademija za film pre nekoliko meseci i zvanično proglasila kandidatom za nagradu Oskar u 2020.godini, dobije nominaciju za istu. Cilj je da do januara, kada Akademija odlučuje o 5 nominovanih filmova, “Teslin narod” vidi što više publike, Srba i Amerikanaca, na teritoriji SAD.

S tim u vezi, nakon prikazivanja u Beogradu, Njujorku, Los Anđelesu, Pitsburgu, Majamiju, Nju Džersiju, “Teslin narod” imaće svoje premijere 1, 9 i 16. novembra u Milvokiju, Rokfordu i Bostonu (Illinois).

Premijera u Milvokiju 1. novembra će biti održana u sali Kulturnog centra pri crkvi Svetog Save (3201 South 51st Street), u Rokfordu će film biti prikazan 9. novembra u sali pri crkvi Svetog vaznesenja (4301 W Riverside Blvd), a u Bostonu 16. novembra u sali Town Hill Colony (910 Main St, Wakefield, MA 01880),

Projekcije organizuje NGO “Serbia online” sa crkveno-školskim upravama u Milvokiju i Rokfordu i izdavačkom kućom “Town Hill Colony”.

BONUS VIDEO:

Espreso Live Session #8: Baobab (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.