Uskoro svetska premijera filma „Uprkos magli“, nove režije Gorana Paskaljevića
Kadar iz filma, Foto: Promo

SNIMLJEN U ITALIJI

Uskoro svetska premijera filma „Uprkos magli“, nove režije Gorana Paskaljevića

Film prati Paola, menadžera restorana u malom gradu u blizini Rima, koji jedne kišne večeri pri povratku sa posla pronalazi promrzlo osmogodišnje dete na autobuskoj stanici i odlučuje da ga povede sa sobom kući

Objavljeno: 18:50h

Međunarodna kopodukcija „Uprkos magli“, nova režija proslavljenog srpskog reditelja Gorana Paskaljevića i njegov prvi film snimljen u Italiji, imaće ovog meseca svoju svetsku premijeru na Međunarodnom filmskom festivalu u Viljadolidu.

foto: Promo

Film prati Paola, menadžera restorana u malom gradu u blizini Rima, koji jedne kišne večeri pri povratku sa posla pronalazi promrzlo osmogodišnje dete na autobuskoj stanici i odlučuje da ga povede sa sobom kući. Dečak se zove Muhamed i izbeglica je, prepušten sam sebi nakon što je izgubio roditelje tokom putovanja do Italije u gumenom čamcu.

Prisustvo deteta uznemirava Paolovu suprugu Valeriju, koja je isprva sumnjičava i neodlučna, ali na kraju pristine da ga prime na jedno veče. Nakon nekog vremena, Valerija menja mišljenje i odlučuje da zadrži Muhameda. Italijanski bračni par pokušava da u malom Arapinu nađu utehu i neku vrstu zamene za svog rano preminulog sina Marka, ali sve više nailaze na otpor sredine i sopstvene porodice koja ne prihvata njihovu odluku da zadrže dečaka...

foto: Promo

Glavne uloge u filmu, Valeriju i Paola, tumače italijanski glumci Donatela Finokjaro i Đorđo Tirabasi, dok Muhameda glumi dečak Ali Musa Sarhan. U filmu glume i drugi italijanski glumci, među kojima i Ana Galijena, Luiđi Diberti i Frančeska Kutolo, dok manju ulogu ima i mlada srpska glumica Tamara Aleksić. Direktor fotografije je provereni Paskaljevićev saradnik Milan Spasić, a film je montirao Uroš Timotijević. Andrea Malavasi je zadužen za dizajn zvuka, dok je muziku komponovao čuveni Vlatko Stefanovski. Reditelj filma Goran Paskaljević je napisao i scenario, a u tome su mu pomogli Filip David, Mark Alesi i Đuzepe Eusepi. Producenti filma su Amedeo Leticija, Marijela Li Saki i Simona Banki, a koproducenti Goran Paskaljević, Vladimir Anastasov, Angela Nestorovska i Anđelo Laudisa.

Premijera osmanaestog igranog filma Gorana Paskaljevića će se održati na 64. Međunarodnom filmskom festivalu u španskom gradu Viljadolidu, na kome je srpski redirelj već tri puta dobio glavnu nagradu Zlatni klas, a koji se ove godine održava od 19. do 26. oktobra. „Uprkos magli“ će biti prikazan u okviru zvanične selekcije u kojoj se nalazi osamnaest ostvarenja, nakon čega su planirane projekcije na festivalima u Tunisu, Goi i Talinu. Datum srpske premijere biće naknadno saopšten.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Đorđe Bajić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.