KANSKI I BERLINSKI POBEDNICI, „PARAZIT“ I „SINONIMI“, NA JUBILARNOM 25. FESTIVALU AUTORSKOG FILMA
Festival će započeti projekcijom filma „Parazit“ slavnog južnokorejskog reditelja Bong Džon-hoa, Foto: Promo

odličan program

KANSKI I BERLINSKI POBEDNICI, „PARAZIT“ I „SINONIMI“, NA JUBILARNOM 25. FESTIVALU AUTORSKOG FILMA

Novi film Bong Džon-hoa „Parazit“ svečano otvara 25. Festival autorskog filma 22. novembra u Kombank Dvorani

Objavljeno:

Dvadeset peto izdanje Festivala autorskog filma (FAF) biće održano u Beogradu od 22. do 30. novembra, a obeležiće ga premijere filmova koji su odneli prestižne nagrade na Berlinskom i Kanskom festivalu.

Festival će započeti projekcijom filma „Parazit“ slavnog južnokorejskog reditelja Bong Džon-hoa, dobitnika „Zlatne palme” ovogodišnjeg Kanskog festivala. U pitanju je crna komedija sa elementima trilera koja suočava imućnu porodicu, opsednutu američkom kulturom i siromašnu – u nemilosrednoj potrazi za egzistencijom.

foto: Promo

Ova porodična tragikomedija koja prikazuje neizbežni sudar koji nastaje kada Ki vo, najstariji sin porodice od četiri odraslih koji su nezaposleni, dobije ponudu za dobro plaćen učiteljski posao u bogatoj porodici Park.

foto: Promo

Veoma sadržajan program festivala upotpuniće i film izraelskog reditelja Nadava Lapida, „Sinonimi“, koji je poneo najprestižniju nagradu Berlinskog festivala „Zlatni medved“. Izraelsko-francusko-nemačka koprodukcija je, osim glavne nagrade Berlinskog festivala, osvojila i nagradu kritike FIPRESCI koja ga je opisala kao izuzetno originalno delo sa oštrom i suptilnom političkom porukom.

foto: Promo
foto: Promo

U okviru glavnog programa ovogodišnjeg festivala biće prikazano preko dvadeset ostvarenja od kojih će se do dvanaest filmova takmičiti za Gran Pri festivala „Aleksandar Saša Petrović”. Glavna sala i ove godine će biti Kombank Dvorana, dok će se festival održati i u Domu u omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, staroj i novoj zgradi Muzeja Jugoslovenske kinoteke, bioskopu „Fontana“, Centar za kulturu Vlada Divljan, Domu kulture Studentski grad i Art bioskopu- Kolarčeva zadužbina. Kompletne informacije o programu naći će se na sajtu festivala, na adresi www.faf.rs.

BONUS VIDEO:

Espreso intervju: Boris Vlastelica, frontmen benda Repetitor

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.