Dušan Kaličanin i Zoran Pajić predstavljaju filmove koji su inspirisali predstavu STRAH OD LEPTIRA
Ove specijalne projekcije počinju u utorak, 1. oktobar u 18 časova projekcijom filma „Poljubac žene pauka“, Foto: Promo

za filmske sladokusce

Dušan Kaličanin i Zoran Pajić predstavljaju filmove koji su inspirisali predstavu STRAH OD LEPTIRA

Vjeran, da bi olakšao Nikoli nakon što ga policija tuče, prepričava domaće filmove, koje će beogradska publika moći da vidi 1. i 2. oktobra u Kinoteci

Objavljeno:

Povodom premijere nove predstave rediteljke Isidore Goncić, "Strah od leptira" u produkciji Merlinka festivala i Teatra Vuk, u Kinoteci u Kosovskoj 11 biće prikazani filmovi koji su bili inspiracija za ovu predstavu.

Spisateljica Galina Maksimović je po motivima romana „Poljubac žene pauka“ argentinskog pisca Manuela Puiga, radnju predstave smestila u srpski zatvor tokom druge polovine devedesetih, u kome su Vjeran Miladinović Merlinka, uhapšen zbog prostitucije i politički zatvorenik Nikola.

foto: Promo

Vjeran, da bi olakšao Nikoli nakon što ga policija tuče, prepričava domaće filmove, koje će beogradska publika moći da vidi 1. i 2. oktobra u Kinoteci.

Ove specijalne projekcije počinju u utorak, 1. oktobar u 18 časova projekcijom filma „Poljubac žene pauka“ u režiji Hektora Babenkoa sa Oskarom nagrađenim Vilijemom Hartom i Raulom Huliom u glavnim ulogama. Glumci iz predstave „Strah od leptira“, Dušan Kaličanin i Zoran Pajić predstaviće film i predstavu publici.

foto: Promo

Iste večeri u 20.30 biće prikazan film Darka Bajića „Crni Bombarder“ sa Anicom Dobrom i Draganom Bjelogrlićem u glavnim ulogama.

U sredu, 2. oktobra u 18 časova prikazuje se film Srđana Karanovića „Virdžina“ sa Miodragom Krivokapićem i Martom Keler u glavnim ulogama, dok je termin u 20.30 rezervisan za film Želimira Žilnika „Marble Ass“ sa Vjeranom Miladinovićem Merlinkom i Nenadom Rackovićem u glavnim ulogama.

BONUS VIDEO:

Espreso intervju: Boris Vlastelica, frontmen benda Repetitor

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.