BEOGRADSKI FESTIVAL ITALIJANSKO-SRPSKOG FILMA PREDSTAVLJEN U ITALIJANSKOM PARLAMENTU: Filmovi u kojim ćete uživati!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

dugo očekivano

BEOGRADSKI FESTIVAL ITALIJANSKO-SRPSKOG FILMA PREDSTAVLJEN U ITALIJANSKOM PARLAMENTU: Filmovi u kojim ćete uživati!

Program će u Jugoslovenskoj kinoteci početu filmom “Prvi kralj”

Objavljeno:

Festival italijansko-srpskog filma održaće se u Beogradu od 23. do 26. septembra, a zanimljivo je da je ovaj događaj pre nekoliko dana prezentovan čak i u italijanskom Parlamentu.

Filmovi u okviru festivala biće prikazani u Jugoslovenskoj kinoteci i Domu omladine.

Najavljeno je da će se u Jugoslovenskoj kinoteci održati retrospektiva posvećena Pjeru Tosiju, velikom kostimografu Felinija i Viskontija, dobitniku Oscara, pod naslovom "Smisao bioskopa".

Program će u Jugoslovenskoj kinoteci početu filmom “Prvi kralj”, reditelja Matea Rovere, a u Domu omladine izložbom “Vežbe lepote”, sa fotografijama i kostimima iz perioda Tosijeve saradnje sa Eksperimentalnim centrom kinematografije.

Od srpskih ostvarenja, na festivalu će biti prikazani filmovi "Zaspanka za vojnika", "Šavovi", "Pijavice", "Taksi bluz"...

Festival se realizuje u saradnji Ministarstvom kulture, Institutom Luce/Cinecitta, Ambasadom Republike Italije u Beogradu, Italijanskim kulturnim centrom u Beogradu, Jugoslovenskom kinotekom, Opštinom Beograd i u saradnji sa Predsednicom crkveno – školske opštine „Sveti Sava“ iz Rima, Biljanom Telecki, a kroz niz događasnja iz oblasti filma i kinematografije.

Zanimljivo je da je ovaj festival, i to u zgradi Parlamenta u Rimu, u ponedeljak, 16. septembra, predstavila umetnička direktorka ovog festivala, Gabrijela Karluči.

Događaju je prisustvovao i ambasador Srbije u Rimu, Goran Aleksić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.