PRE 35 GODINA IZGOVORIO JE ČUVENU REPLIKU MANJE VINA, MANJE VINA! Mali TADIJA IZ VARLJIVOG LETA otišao na HAVAJE!
Foto: Printscreen

KAKO SADA IZGLEDA?

PRE 35 GODINA IZGOVORIO JE ČUVENU REPLIKU MANJE VINA, MANJE VINA! Mali TADIJA IZ VARLJIVOG LETA otišao na HAVAJE!

Rečenice malog Tadije iz filma ostale su dobro upamćene, pa se i danas rado citiraju kao na primer: "Manje vina, manje vina", "Pera je na dedu i ja sam na dedu", "Perica ima ženu, Perica ima ženu"...

Objavljeno: 06.09.2019. 10:43h
  • 335

Svi se sećate malog Tadije iz legendarnog filma "Varljivo leto '68", ali malo ko zna da je ovaj lik tumačio Andrija Mrkaić. Andrija je glumio najmlađeg člana ove neobične porodice, čije simpatične i duhovite rečenice iz filma se i danas prepričavaju.

Andrija nije upisao glumu, a ulogu zbog koje ga pamti čitava Jugoslavija je dobio sasvim slučajno. Iako je većina njegove porodice bila protiv, deda ga je odveo na audiciju.

foto: Printscreen

Imao je zadatak da pročita pesmicu, nakon čega je filmskoj ekipi odmah zapao za oko!

- Zahvalan sam dedi što me je odveo na audiciju, zato što je ta uloga definisala moj dalji život. I danas me svi zovu Tadija. Imao sam čak i kuče koje je takođe bilo Tadija jer su ga krstili drugovi iz kraja - rekao je Mrkaić jednom prilikom.

Posle uloge sina Bate Stojkovića u filmu "Varljivo leto '68", Andrija je igrao i sina Nikole Simića u ostvarenju "Nema problema".

foto: Printscreen

Nakon toga, nije se pojavio ni u jednom filmu.

Planirao je da upiše glumu, ali ga je splet okolnosti udaljio od toga i odveo na sasvim drugu stranu, posle odslužene vojske uputio se pravo na Havaje.

 

Bonus video

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media