Zatvorska molitva uz blagoslov i prisustvo patrijarha Irineja večeras u kripti Hrama Svetog Save (VIDEO)

ADRIJA MEDIJA GRUPA NAJAVLJUJE

Zatvorska molitva uz blagoslov i prisustvo patrijarha Irineja večeras u kripti Hrama Svetog Save (VIDEO)

Ovo je nesvakidašnja priča iz zatvora u Nišu. Priča o osuđenicima koji su punih sedam godina predano radili na obnovi zatvorske crkve, koju je još 1934. godine podigao kralj Aleksandar I Karađorđević biće prikazan danas u 19 časova
Objavljeno: 13:43h
Nakon martovske premijere, koja je s oduševljenjem propraćena u Nišu, beogradska publika biće u prilici da danas u 19 sati u kripti Hrama Svetog Save pogleda ovo dokumentarno ostvarenje Velika turneja: Bajaga i Instruktori odlaze u Skandinaviju! (FOTO) (VIDEO)
Promo
a premijeri će prisustvovati i druge visoke zvanice.
„Zatvorska molitva“ je priča o crkvi Svetog Stefana Dečanskog koju je podigao kralj Aleksandar I Karađorđević 1934. godine i zatvorenicima Kazneno-popravnog zavoda u Nišu. U tome je učestvovalo 500 zatvorenika i 150 radnika ove ustanove. Crkvu su obnavljali i oni koji nisu bili pravoslavne veroispovesti.
Promo
Prvi kratkometražni dokumentarni film traje 19 minuta, a potpisuju ga: reditelj, scenarista i producent Miljan Gogić; snimatelji Antonije Vulović i Vladimir Žujko; organizator i urednik Anđela Popović. Postprodukciju zvuka uradio je Branko Topalović.
Dođite da zajedno pogledamo ovo ostvarenje o ljudima, veri i pokajanju.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.