Beogradska premijera dokumentarca Zatvorska molitva u kripti Hrama Svetog Save

AMG NAJAVLJUJE

Beogradska premijera dokumentarca Zatvorska molitva u kripti Hrama Svetog Save

Prvi dokumentarni film u produkciji medijske kuće Adria Media Group biće prikazan u petak 8. aprila 2016. u 19 časova uz blagoslov i prisustvo Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja
Objavljeno: 13:49h
"Zatvorska molitva", prvi dokumentarni film u produkciji Adrija medija grupe, koji potpisuje scenarista i reditelj Miljan Gogić, uspešno nastavlja svoj život. Nisu se skidali s ekrana, a sad ih nigde nema: Gde su, šta rade zvezde Trećeg kanala (I deo)
Nebojša Mandić
beogradska publika biće u prilici da 8. aprila u 19 sati u kripti Hrama Svetog Save vidi ovo vrsno dokumentarno ostvarenje o pokajanju grupe zatvorenika KPZ Niš, koji su svojim rukama obnovili crkvu unutar zatvora.
uz prisustvo Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja. "Zatvorska molitva" je priča o ljudima, veri i pokajanju pretočena u kratkometražni dokumentarni film. Posle Drugog svetskog rata crkva je zapuštena, a jedno vreme je služila i kao kuhinja za zatvorenike
Pre nešto više od dve godine zatvorenici su pokrenuli inicijativu da obnove hram unutar zatvorskih zidova. Upravnik niškog zatvora Aleksandar Grbović je prilikom niške premijere pohvalio ekipu Adrija medija grupe zbog toga što su "stvarni život u KPZ pretočili u dokumentarni film": Sve njih okupila je ideja da stvore mesto gde će se moliti Bogu. Međutim, rad na projektu bio je univerzalno iskupljenje, šire od vere u jednog Boga Dođite da zajedno pogledamo ovo ostvarenje o ljudima, veri i pokajanju. Ulaz na projekciju filma je slobodan, ali je broj osoba koje kripta može da primi ograničen.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.