Giljermo del Toro dobio zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih
Giljermo Del Toro na svečanosti, Foto: Profimedia

veliki reditelj

Giljermo del Toro dobio zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih

U utorak je, dobijajući svoju zvezdu na Stazi slavnih govorio o strahu koji neki koriste da bi podelili naciju i "da bi nam poručili kako smo međusobno različiti te da ne bismo smeli verovati jedni drugima"

Objavljeno:

Meksički reditelj Giljermo del Toro dobio je zvezdu na čuvenoj "Stazi slavnih" u Los Anđelesu, a tu priliku je iskoristio da pozove sve imigrante da ne ustuknu pred strahom nakon pucnjave u Sjedinjenim Državama.

Del Toro, nagrađen 2018. godine sa dva Oskara za film "Oblik vode", sklon je snimanju horor filmova i poznat je po neobičnim fantastičnim likovima i zlim čudovištima, premda je u stvarnom životu, ako je verovati onima koji ga dobro poznaju vesele naravi i tople ćudi.

U utorak je, dobijajući svoju zvezdu na Stazi slavnih govorio o strahu koji neki koriste da bi podelili naciju i "da bi nam poručili kako smo međusobno različiti te da ne bismo smeli verovati jedni drugima."

Del Toro
Del Toro foto: Profimedia

Ali "ovakve su podele čiste izmišljotine", rekao je Del Toro, aludirajući na krvoproliće koje se prošlog vikenda dogodilo u teksaškom El Pasu.

"Kad mi ljudi kažu da živim u svom imaginarnom svetu, odgovaram im da u njemu ne živim ja, nego političari, kler..., ni u kojem slučaju ja", kazao je.

"Ne verujte lažima koje govore o nama, verujte pričama koje nosite u sebi i verujte u to da svi zajedno možemo promeniti stvari", rekao je Del Toro, reditelj koji je iz Meksika otišao 1998. godine kada mu je otet otac. Otmičari su tražili otkupninu u iznosu od milion dolara koju je reditelj uspeo da prikupi uz pomoć prijatelja i kolege Džejmsa Kamerona. Od tada živi u Los Anđelesu.

Svojevremeno je u intervjuu za časopis Tajm o otmici oca kazao: "Svaki dan, svake nedelje dogodi se nešto što me podseti da sam u stalnom izgnanstvu iz sopstvene zemlje."

Del Toro producira većinu svojih filmova. Godine 2008. osnovao je producentsku kuću "Cha Cha Cha Films" sa sunarodnicima, prijateljima i poznatim redateljima Alfonsom Kuaronom i Alehandrom Gonzalezom Inarituom.

BONUS VIDEO: DANIEL KOVAČ: Ko ima zanat, taj ima čemu da se nada (VIDEO)

(Espreso.co.rs / n1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.