THE IRISHMAN: Novi Skorsezeov film biće premijerno prikazan u septembru
Kadar iz filma, Foto: Youtube printscreen

gangsterski film

THE IRISHMAN: Novi Skorsezeov film biće premijerno prikazan u septembru

“The Irishman” je deveta Skorsezova saradnja s De Nirom i četvrta s Peskijem, ali je i prvi put da je reditelj radio s Paćinom

Objavljeno:

Dugoočekivani gangsterski film Martina Skorsezea “The Irishman” doživeće premijeru na otvaranju Njujork film festivala.

Glavne uloge u filmu tumače Robert De Niro kao irsko-američki plaćeni ubica Frank Širan, kao i Al Paćino u ulozi sindikalnog vođe Džimija Hofe. Dvojcu se pridružuje i Džoi Peski kao mafijaški šef Rasel Bafalino.

Film se temelji na knjizi Čarlsa Brandta “I Heard You Paint Houses” koja tvrdi kako je Širan bio odgovoran za Hofino ubistvo 1975. godine.

“The Irishman” je deveta Skorsezova saradnja s De Nirom i četvrta s Peskijem, ali je i prvi put da je reditelj radio s Paćinom. De Niro i Paćino su posljednji put zajedno glumili u trileru “Righteous Kill” iz 2008. godine.

Projekt je 2017. otkupio Netflix nakon slabih rezultata Skorsezovog prethodnog igranog filma, svešteničke drame “Silence”, pa nije mogao biti prikazat u Kanu, budući da festival odbija prikazivati Netflixove filmove zbog davanja prednosti filmovima koji idu u bioskopsku distribuciju.

“The Irishman” će na njujorškom festivalu biti prikazan 27. septembra, a u ostale bioskope i na Netflix stiže krajem godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/ravno do dna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.