Natalija Avramović završila snimanje svog prvog dugometražnog igranog filma
Kadar iz filma, Foto: Youtube printscreen

prvenac

Natalija Avramović završila snimanje svog prvog dugometražnog igranog filma

Rediteljka Natalija Avramović napisala je zajedno Ljubinkom Stojanović scenario za „Prolećnu pesmu“

Objavljeno:

Početkom jula završeno je snimanje filma „Prolećna pesma“ producentske kuće Nacija, prvog dugometražnog igranog ostvarenja Natalije Avramović.

Sinopsis filma otkriva sledeće:

„Mlada samohrana majka nakon razvoda i smrti oca oslobađa se društvenih normi u konzervativnom okruženju, beležeći događaje u formi filmske autobiografije.“

Rediteljka Natalija Avramović napisala je zajedno Ljubinkom Stojanović scenario za „Prolećnu pesmu“, a i jedan je od producenata, uz Emiliju Nestorović i Đorđa Đokovića. Od ključnih saradnika treba još izdvojiti direktora fotografije Dimitrija Jokovića Džima, majstora tona Filipa Popadića, kostimografkinju/scenografkinju Anu Kolbianovu i montažera Nenada Pirnata.

O nastanku svog filma, Natalija Avramović je kazala sledeće:

- Produkcijsku kuću Nacija sam osnovala u februaru ove godine, a u maju su počele pripreme za snimanje filma. Sama sam našla sredstva kako bih omogućila snimanje koje je počelo 20. juna ove godine i završilo se 1. jula, a u uz pomoć glumca Đorđa Đokovića, direktora Doma omladine Kragujevac, i mlade organizatorke i glumice Emilije Nestorović. Snimali smo ukupno devet dana snimanja na lokacijama u Beogradu (Radio-televizija Srbije, Filmske novosti), Kragujevcu (Arsenal FEST) i u Crnoj Gori (Ada Bojana).

Natalija Avramović je rođena 1983. u Kruševcu. Završila je prve tri godine Prve kragujevačke gimnazije i četvrtu godinu u SAD. Diplomirala je na Akademiji umetnosti na odseku za filmsku i televizijsku režiju. U stalnom je radnom odnosu u „Filmskim novostima“ kao reditelj, scenarista i montažer preko 15 dugometražnih dokumentarnih filmova. Sa dokumentarnim filmom „Ljuba“ dobila je prvu nagradu „Zlatna buklija“ i učestvovala je u takmičarskom programu Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma/Martovski festival, kao i sa studentstkim filmom „Lilit“ (2005).

Izabrana je na državnom konkursu za finansiranje i sufinasiranje projekata u kinematografiji u kategoriji razvoja projekta u 2014.godini i kategoriji za unapređenje i razvoj filmskog scenarija u 2013. godini za projekat „Otkriće života“.

Od materijala snimljenog za „Prolećnu pesmu“ izmontiran je promotivni trejler (bez obrade slike i tona), a sa namerom da se pronađe sponzor koji bi pomogao da se završe montaža i započne postprodukcije filma.

Uloge u „Prolećnoj pesmi“ tumače Mihaela Stamenković, Ivan Đorđević Džudi, Danica Maksimović, Svetozar Cvetković, Rada Đuričin, Ana Mandić, Milan Kolak, Đorđe Đoković, Raša Vujović, Bane Jevtić i mladi glumac Gavrilo Avramović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Đorđe Bajić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.