NAJNEVEROVATNIJA IGRA SUDBINE U ISTORIJI FILMA: Autor potresnog govora napustio nas je baš kao u Blade Runneru
Hauer kao android u Blade Runneru, Foto: Youtube printscreen

rutger hauer

NAJNEVEROVATNIJA IGRA SUDBINE U ISTORIJI FILMA: Autor potresnog govora napustio nas je baš kao u Blade Runneru

Hauer je glumio replikanta Roj Batija u Blade Runneru

Objavljeno:

Glumac Rutger Hauer, koji je glumio u Blade Runneru 1982. godine, umro je u 75. godini života.

Glumačka zvezda je umrla u petak u Holandiji nakon kratke bolesti, potvrdio je njegov agent. Hauer je glumio replikanta Roj Batija u Blade Runneru, koji je režirao Ridli Skot i u kojem je takođe glumio Harison Ford.

Glumčeva sahrana održana je u sredu. Hauerov lik daje poznati govor tokom susreta sa Fordom na kraju Blade Runnera, dijaloga koji je glumac sam napisao.

- Svi ti trenuci će biti izgubljeni u vremenu, kao suze na kiši. Vreme je da umremo. - njegova je čuvena replika.

Hauer je navodno rekao jednom intervjueru da je njegov lik - koji je imao samo četvorogodišnji život - želeo "da ostvari svoj trag u postojanju".

- Replikant u završnoj sceni, umirući, pokazuje Dekardu [Fordov lik] od čega je pravi muškarac napravljen.

Takođe postoji još jedna zanimljivost koju su mnogi primetili - u Blade Runneru android kojeg je tumačio Hauer umire baš 2019. godine - kao i sam glumac.

Hauer je bio posebno poznat po ulogama horora i vampira, pa je glumio Van Helsing u filmu Drakula 3D, i kao vampira Barlov u mini seriji po romanu Stivena Kinga iz 2004. godine.

Hauer je rođen 23. januara 1944. u Breukelenu, u blizini Amsterdama, u Holandiji. U mladosti se pridružio holandskoj trgovačkoj mornarici, ali se vratio u Amsterdam 1962. godine. Kratko je studirao glumu, ali je zatim prestao sa poslom u vojsci . Kasnije se vratio glumi i dobio glavnu ulogu 1969. kada je glumio u TV seriji Floris. Njegovo pojavljivanje u Blade Runneru bio je daleko njegova najpoznatija uloga, ali je nastavio da glumi sve do ove godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.