MARTIN SKORSEZE, VUDI ALEN, STIVEN SODERBERG ... Otkriveni učesnici Venecijanskog filmskog festivala
Vudi Alen, Foto: Profimedia

elita u italiji

MARTIN SKORSEZE, VUDI ALEN, STIVEN SODERBERG ... Otkriveni učesnici Venecijanskog filmskog festivala

Filmski kritičari i filmofili veruju da bi se na ovogodišnjem festivalu mogao pojaviti i veliki ruski režiser Andrej Končalovski

Objavljeno: 17.07.2019. 15:52h

“Hollywood reporter” tvrdi da su Vudi Alen, Martin Skorseze, Džejms Grej, Stiven Soderberg i Hirokazu Kore-eda izgledni učesnici ovogodišnjeg Venecijanskog filmskog festivala, koji će biti otvoren 28. avgusta.

Filmski kritičari i filmofili veruju da bi se na ovogodišnjem festivalu mogao pojaviti i veliki ruski režiser Andrej Končalovski sa filmom “Greh”, koji govori o genijalnom italijanskom slikaru Mikelanđelu.

U očekivanju da bude saopšten oficijelni program festivala, računajući i prateće programe, ovaj list ističe Alenov film “Kišni dan u Njujorku”, zatim “Irca” Martina Skorsezea, “Istinitu istoriju Kelijeve bande” Džastina Kurcela te film “Istina” Hirokazu Kore-ede.

 

Kao vrlo moguće učesnike, ali i favorite Festivala, američki magazin, obično dobro informisan, navodi ostvarenje “Širli” Elizabet Mos, te “Emu” španskog režisera Pabla Loriana.

Poznato je da će Pedru Almodovaru biti uručen “Zlatni lav” za životno delo, a da će glavnom žiriju predsedavati argentinska režiserka Lukrecija Martel.

Organizatori Festivala u narednim danima saopštiće sve učesnike ovogodišnje filmske smotre.

 

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #6: Glib (VIDEO)

(Espreso.rs / CDM.me)

 

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media