SELEKCIJA VELIKANA: Ostvarenja Kusturice, Almodovara, Bojla, Louča i Ozona na Festivalu evropskog filma Palić
Pepe, jedan život, Foto: Promo

najava

SELEKCIJA VELIKANA: Ostvarenja Kusturice, Almodovara, Bojla, Louča i Ozona na Festivalu evropskog filma Palić

Program će otvoriti film „Juče“ (Yesterday) Oskarom nagrađenog britanskog reditelja Denija Bojla u nedelju, 21. jula u 19 sati

Objavljeno: 12:01h

Selekcija „Velikani evropske kinematografije“ od ove godine predstavlja sastavni deo programa Festivala evropskog filma Palić, i obuhvata filmska ostvarenja autora koji su svojim stvaralaštvom dali izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji. Program će se održati u bioskopu Eurocinema gde će tom prilikom biti prikazani filmovi „Juče“ reditelja Denija Bojla, film „Po Božjoj volji“ Fransoa Ozona, „Pepe, jedan uzvišeni život“ Emira Kusturice, „Slava i bol“ Pedra Almodovara i film Kena Louča „Žao nam je što smo vas propustili“.

Program će otvoriti film „Juče“ (Yesterday) Oskarom nagrađenog britanskog reditelja Denija Bojla u nedelju, 21. jula u 19 sati. Film prati muzičara koji se bori da uspe, ali se budi u alternativnom univerzumu i shvata da je jedina osoba na planeti Zemlji koja zna za Bitlse, jer za ostale oni nikad nisu ni postojali.

Juče - scena iz filma
Juče - scena iz filma foto: Promo

Naredne festivalske večeri, u ponedeljak, 22. jula od 19 časova publika će moći da uživa u francusko – belgijskoj koprodukciji „Po Božjoj volji“ (Grâce à Dieu) reditelja Fransoa Ozona koji je za ovo ostvarenje osvojio Srebrnog medveda na ovogodišnjem Berlinalu. Film prati priču tri čoveka, prijatelja iz detinjstva koji se sreću i propituju svoja lična iskustva porodičnog i profesionalnog života u dvoje.

Film „Pepe, jedan uzvišeni život“ (El Pepe, una vida suprema) Emira Kusturice o poslednjem predsedniku Urugvaja biće prikazan u utorak, 23. jula u 19 sati. U pitanju je filmska priča koja predstavlja proučavanje života, vremena i zaostavštine poslednjeg urugvajskog predsednika Hosea Pepea Muhike.

U sredu, 24. jula u 19 sati biće održana projekcija najnovijeg filma španskog reditelja Pedra Almodovara „Slava i bol“ (Dolor y gloria), dok će film čuvenog britanskog reditelja Ken Louča „Žao nam je što smo vas propustili“ (Sorry we missed you) biti prikazan naredne programske večeri, u četvrtak, 25. jula od 19 časova.

Ovogodišnje, dvadeset šesto izdanje Festivala evropskog filma Palić, održaće se od 20. do 26. jula na Paliću i u Subotici, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica. Tokom predfestivalskog programa i centralnog dela manifestacije publici će biti predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, i to u 15 različitih selekcija i programskih celina. Većina filmova imaće svoju srpsku i regionalnu premijeru.

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #6: Glib (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.