DŽORDŽ KLUNI snima triler prema svetskom književnom bestseleru
Džordž Kluni, Foto: Profimedia

uskoro

DŽORDŽ KLUNI snima triler prema svetskom književnom bestseleru

Ova izuzetno napeta priča smeštena je u egzotičnom Maroku pedesetih godina dvadesetog veka

Objavljeno:

Radnja svetskog bestselera "Tangerka" spisateljice Kristin Mangan inspirisala je Džordža Klunija da snimi psihološki triler koji će se bazirati na ovoj knjizi.

Ova izuzetno napeta priča te njena radnja koja je smeštena u egzotičnom Maroku pedesetih godina dvadesetog veka, inspirisali su su američkog glumca i reditelja da licitira za filmska prava. Navodno bi jedna od uloga u filmu pripala Skarlet Johanson, javljaju strani mediji. Prvenac autorke Mangan nazvan "Tangerka" privukao je veliku pažnju čitatelja. Roman započinje prizorom trojice muškaraca koji izvlače telo iz mora. U nastavku dve žene naizmenično pripovedaju priču koja čitateljima pruža psihološki kompleksan odgovor na pitanje kome pripada izvučeno telo i kako je završilo u vodi.

U centru radnje smeštene su bogata i nesigurna žena Elis Šipli te tajanstvena i mračna Lusi koje su razvile pomalo posesivno prijateljstvo. "Toliko laži, spletki i neiskrenosti da kroz vas prolaze trnci. Obilje jeze dok slutnja curi sa svake stranice", reči su kojima je Vašington Post opisao roman. Magazin The Times prozvao je roman savršenim spojem "Devojke u vozu" i "Talentovanog gospodina Riplija".

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #6: Glib (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.