Novi  SPAJDERMEN u prvom vikendu prikazivanja zaradio 580 miliona dolara
Spajdermen, Foto: Profimedia

rekorder

Novi SPAJDERMEN u prvom vikendu prikazivanja zaradio 580 miliona dolara

Premašio prethodnika "Spider-Man: Povratak kući“ iz 2017. godine za čak 30 miliona dolara

Objavljeno:

Završni nastavak treće faze Marvelovog filmskog sveta proteklog je vikenda apsolutno zavladao svim svetskim bioskopima. "Spider-Man: Daleko od kuće“ u prvih nekoliko dana prikazivanja zaradio je vrtoglave cifre novca.

Ovaj film je samo u Americi u prvih sedam dana na blagajnama prikupio neverovatnih 185 miliona dolara. Time je ujedno srušio rekord najboljeg šestodnevnog otvaranja nekog filma s početkom prikazivanja u utorak i postavio novu granicu koju će biti teško dosegnuti. Vredi napomenuti kako je ovim rezultatom film premašio prethodnika "Spider-Man: Povratak kući“ iz 2017. godine za čak 30 miliona dolara te ušao u istoriju kao drugo najšire otvaranje s obzirom na to da je započeo s prikazivanjem u čak 4.634 američkih bioskopa.

Reakcije publike i kritičara redom su izvanredne čemu svedoče i vrlo visoke ocene koje ovaj letni blokbaster ima na uglednim filmskim stranicama imdb.com (8.1) i rottentomatoes.com (91%). Da je publika itekako željna novih avantura jednog od najprepoznatljivijih i najomiljenijih superheroja potvrđuje i podatak kako je u ostatku sveta film ostvario zaradu od 395 miliona dolara čime je ukupni globalni box office rezultat, samo u prvom vikendu prikazivanja dosegnuo fantastičnih 580 miliona dolara. U ulozi Pitera Parkera ponovno gledamo Toma Holanda, kao Nik Fjuri pojavljuje se opet Semjuel L. Džekson dok je u ulozi Misterija Džejk Džilenhol koji se na ovaj način pridružio impresivnoj listi glumaca u Marvelovom svetu.

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #6: Glib (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.