DUŠKO DUGOUŠKO PONOVO U AKCIJI: Nove epizode kratkih crtaća uz koje smo odrastali u Jugoslaviji (VIDEO)
Scena iz crtaća, Foto: Printscreen/youtube

hit!

DUŠKO DUGOUŠKO PONOVO U AKCIJI: Nove epizode kratkih crtaća uz koje smo odrastali u Jugoslaviji (VIDEO)

Objavljeni “Ples dinamita” prikazuje Duška Dugouška koji neumorno i ležerno diže u vazduh Elmera Daveža

Objavljeno:

Vorner Bros je najavio prošlog juna da će objaviti novu seriju, sačinjenu od kratkih crtaća o Šašavoj družini (Looney Tunes), a gosti festivala u francuskom gradu Ansiju mogli su da vide prvi od tih šortija.

“Ples dinamita” prikazuje Duška Dugouška koji neumorno i ležerno diže u vazduh Elmera Daveža, dok ovaj pokušava da ulovi zeca. U međuvremenu je šorti objavljen na Jutjubu, te ga i ostala publika može pogledati.

Šašava družina pojaviće se sa još oko 1.000 minuta novog sadržaja koji će moći da se prati na raznim platformama. Svaki crtać biće dug od jednog do šest minuta. Planira se preko 200 šortija, od kojih je 20-30 već gotovo.

Njih će stvarati pre svega crtači – oni će osmisliti i priče, čime će uneti svoj stil u legendarne likove. Upravo je taj primat crtača učinio toliko popularne crtaće 1930-ih i 1940-ih godina.

U seriji će glasove junacima davati veterani Šašave družine – Erik Bauza (Duško Dugouško, Patak Dača, Marsovac Marvin, Pepe Le Tvor i Pera Detlić). Džef Bergman (Elemer Davež, Silvester, Petao Sofronije) i Bob Bergen (Gica Prasić).

Studio još uvek nije objavio kada će ovi crtaći biti gotovi.

BONUS VIDEO: ANA VUČKOVIĆ DENČIĆ: Svet Jugoslavije je izgubljen i nepovratno u prošlosti (VIDEO)

(Espreso.co.rs / CDM.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.