SRPSKI FILM U NJUJORKU: Ivan Velisavljević u MOMI predstavlja arhiv medija Doma kulture Studentski grad
Ivan Velisavljević, Foto: Printscreen/Facebook/Ivan Velisavljevic

veliki uspeh

SRPSKI FILM U NJUJORKU: Ivan Velisavljević u MOMI predstavlja arhiv medija Doma kulture Studentski grad

Na petodnevnu radionicu „Briga o filmovima umetnika” (Caring for Artists' Films), od 10. do 15. juna, koju Moma organizuje u saradnji sa Fondacijom Endrjua V. Melona, pozvano je 15 arhivista iz celog sveta

Objavljeno:

Urednik arhiva medija Doma kulture „Studentski grad” Ivan Velisavljević predstaviće arhiv DKSG, jedan od retkih arhiva alternativnog i eksperimentalnog filma u regionu, u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku (Moma).

Velisavljević će u Momi predstaviti Dom kulture „Studentski grad” kao ustanovu u kojoj se čuvaju filmovi, umetnička dela, plakati, knjige i arhivska građa Akademskog filmskog centra Doma kulture „Studentski grad” (AFC DKSG), nekadašnjeg Akademskog kino kluba, osnovanog 1958. godine, saopšteno je iz DKSG.

Na petodnevnu radionicu „Briga o filmovima umetnika” (Caring for Artists' Films), od 10. do 15. juna, koju Moma organizuje u saradnji sa Fondacijom Endrjua V. Melona, pozvano je 15 arhivista iz celog sveta.

Biće organizovan niz predavanja, diskusija, stručnih vođenja i praktičnih vežbi na temu očuvanja eksperimentalnih i umetničkih filmova, njihove digitalizacije, restauracije i prezentacije.

BONUS VIDEO: EVA RAS ZA ESPRESO #1: Makavejev je bio džentlmen, zbog Kusturice se Andrić prevrće u grobu (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.