MILOŠ BIKOVIĆ SA RUSIMA SNIMA FILM I SERIJU O TESLI: Našli smo partnera koji u projekat ulaže 2 MILIONA EVRA
Miloš Biković, Foto: Dragana Udovičić

veliki projekat

MILOŠ BIKOVIĆ SA RUSIMA SNIMA FILM I SERIJU O TESLI: Našli smo partnera koji u projekat ulaže 2 MILIONA EVRA

"Da nas svet pamti kao zemlju koja je dala najvećeg, možda i prvog, IT stručnjaka u svetu, a ne na neki pogrešan način"

Objavljeno: 07.06.2019. 09:28h
  • 559

Glumac i producent Miloš Biković potpisao je danas u Sankt Peterburgu protokol o saradnji na projektu "Tesla" sa ruskom Nacionalnom medija grupom, u prisustvu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

Ta kompanija je spremna da uloži u film i seriju o Nikoli Tesli najmanje dva miliona evra.

Ugovor je potpisan u okviru ekonomskog foruma SPIEF, sa ćerkom firmom ruske kompanije - STS televizijom, koja ima višemilionsku publiku, a poznata je po seriji "Kuhinja", rekao je Biković novinarima.

 

 

Biković je podsetio da će se snimati serija i film o našem naučniku Nikoli Teslu i da je prošle godine taj projekat predstavljen u Kanu, kada ga je podržao i ministar Dačić.

"Sada smo otišli korak dalje i našli partnera u Rusiji koji je spreman da uloži najmanje dva miliona evra u taj projekat. Tako da mogu sa ponosom da kaže da smo uspeli da za jednu srpsku temu, kao što je život Nikole Tesle napravimo korak i animiramo strane kompanije da investiraju u našu kulturu", rekao je on.

Biković kaže da će projekat "Tesla" biti međunarodni, a ne samo za srpsko i rusko tržište, tako da će se raditi na engleskom jeziku.

"Da nas svet pamti kao zemlju koja je dala najvećeg, možda i prvog, IT stručnjaka u svetu, a ne na neki pogrešan način", rekao je Biković.

 

Kaže da je projekat trenutno u fazi razrade, odnosno predprodukcije i da se traže autori koji su radili na top serijalima u velikim zapadanim produkcijama.

Cilj nam je da bude formatizovan za poznate platforme koje će postati naš partner, dodao je Biković.

On navodi da će razrada i pisanje projekta trajati najmanje godinu dana, a proizvodnja još toliko, tako da projekat neće biti predstavljen još dve godine.

 

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #5: Ana Ćurčin (VIDEO)

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media