Revolucija u odnosima Srba i Hrvata! Izneverovaćete kad vidite šta su uradili sa filmom Rane!

Ko je ovo očekivao?!

Revolucija u odnosima Srba i Hrvata! Izneverovaćete kad vidite šta su uradili sa filmom Rane!

Morat ću protestirat - poručio je Hrvatima posle ovog postupka Srđan Dragojević!
Objavljeno: 09:45h

Iako je od snimanja filma "Rane" prošlo 18 godina, sve doskora je bio zabranjen na teritoriji Hrvatske, a reditelj Srđan Dragojević ističe da je zbog toga ponosan. Osim što se na RTL-u naš film zove "Ozljede", sa njega je čak skinut i prevod koji je ranije postojao. Direktor Bitef festivala: Sačuvaj me bože srpskog junaštva i hrvatske kulture!

Printscreen/Youtube/CobraFilmOfficial
- Morat ću protestirat! Moj film je sinoć prikazan na RTL-u pod pogrešnim imenom! U Hrvatskoj se zove "Ozljede", kako se zvao i dok se prikazivao u kinima, a ne "Rane"! - poručio je Dragojević ubacujući hrvatske reči, ali je kasnije smirio strasti. - To sam se samo šalio. Drago mi je da je film nakon toliko godina ponovo prikazan u Hrvatskoj i da ni u jednom momentu nije titlovan, kao što je bio slučaj kada je počeo da se emituje u bioskopima. Nije strašno što su film nazvali "Ozljede", čak i ne smatram da je to velika greška - rekao je Dragojević, koji smatra da ni u jednom momentu nije bilo potrebe da se film zabranjuje i da ima takav tretman u hrvatskoj javnosti.
- Uvek su ovaj film doživljavali kao nešto strašno, a sada, posle toliko godina, ipak su ga pustili i prikazali bez problema. Nema potrebe da pojedinci mešaju politiku i umetnost u svoje sukobe - rekao je reditelj. (A. Đ. / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.