Nikola Pejaković najbolji glumac Festivala filmova jugoistočne Evrope u Berlinu
Nikola Pejaković u seriji Meso, Foto: Printscreen

zasluženo priznanje

Nikola Pejaković najbolji glumac Festivala filmova jugoistočne Evrope u Berlinu

Film je urezao "duboke tragove i u njihovo meso"

Objavljeno: 31.05.2019. 17:28h

Nikola Pejaković, scenarista i jedan od glavnih glumaca serije i filma "Meso", proglašen je za najboljeg glumca 4. Festivala filmova jugoistočne Evrope, koji je od 23. do 26. maja održan u Berlinu.

Žiri sastavljen od mladih umetnika, reditelja i scenarista odlučio je da u kategoriji "Najbolji glumac" nagradu dodeli upravo Nikoli Kolji Pejakoviću, ističući kako je njegova uloga ostavila snažan utisak na njih, a da je film urezao "duboke tragove i u njihovo meso".

"Njegova gluma zapravo odskače od sveukupne tame kojom film odiše i zaslepljuje nas svojom lakoćom, ali i kombinacijom smirenosti i napetosti. Utisak, koji je ostavila Nikolina veština da ovaj kompleksni lik oživi, mora biti poštovan, i zato smo odlučili da ga nagradimo titulom najboljeg glumca", navedeno je u odluci žirija koji čine Hanis Bagašov, Gledis Bika, Elizabet Korn i Maria Vitanova.

 

Film "Meso" već dugo osvaja međunarodnu publiku na brojnim festivalima u Evropi, SAD-u i Kanadi, a scenarista Nikola Pejaković ističe da, iako nije reč o prvoj nagradi za ovo ostvarenje, uvek je dobro iznova shvatiti kako se rad naših umetnika ceni i van granica Balkana.

"Filmski projekt 'Meso' zaista živi svoj festivalski život, i nakon brojnih nagrada uvijek me obraduju ovakva priznanja. Iako je ovog puta reč o kategoriji za najboljeg glumca, zasluge pripadaju celoj ekipi. Verujem da će publika pozitivno reagovati i na nastavak naše priče, koju donosimo kroz seriju Kosti – drugi dio banjalučke trilogije", rekao je Pejaković.

 

Već dva meseca traju snimanja serije "Kosti", koja sa istim producentskim timom nastavlja pričati priču o Banja Luci. Kao i "Meso", režiju novog dela trilogije potpisuje Saša Hajduković, scenario Nikola Pejaković, produkciju Brankica Janković, uz direktore fotografija Sašu Petkovića i Dragana Radetića. Serija "Kosti" radi se u koprodukciji Radio-televizije Srbije i "Bosonoga produkcije" iz Banje Luke.

 

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #5: Ana Ćurčin (VIDEO)

(Espreso.rs / Klix.ba)

 

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media