O DRAMI SRPSKE FAMILIJE NA KOSOVU: Kreće snimanje filma MRAK
Slavko Štimac u jednoj od glavnih uloga, Foto: Kiril Prodanov

čekaju se i holivudske zvezde

O DRAMI SRPSKE FAMILIJE NA KOSOVU: Kreće snimanje filma MRAK

U glavnim ulogama Flavio Parenti, Slavko Štimac, Danica Ćurčić...

Objavljeno:

U Vranju su juče snimljeni prvi kadrovi psihološkog trilera „Mrak“ Dušana Milića a u koprodukciji pet zemalja: Srbije, Danske, Bugarske, Grčke i Italije, inspirisanog istinitom porodičnom dramom srpske familije na Kosovu.

Osim Dankinje srpskog porekla Danice Ćurčić, ovih dana na jug Srbije polako pristižu i ostale inostrane glumačke zvezde poput italijanskog umetnika Flavija Parentija, ovdašnjoj publici poznatog po ulozi u filmu Vudija Alena “Rimu s ljubavlju”, a producentkinja Snežana Van Hauvelingen za početak juna najavljuje dolazak još jednog poznatog američkog glumca čije ime zasad ne otkriva.

Sa snimanja filma
Sa snimanja filma foto: Kiril Prodanov

Radnja psiho-horora “Mrak” se dešava u vreme “martovskog pogroma” na Kosovu i Metohiji nakon Uskrsa 2004. godine. Obrađuje temu života u konstantnom strahu srpske devojčice Milice koja, nakon što su joj otac i ujak nestali, ostaje sama sa majkom i dedom u sablasnoj kući (koju je za potrebe snimanja filma izgradio čuveni scenograf Milenko Jeremić). Porodicu čuvaju prijateljski nastrojeni pripadnici italijanskog KFOR-a čija prekomanda, ipak, menja sve…

U filmu se, osim glavnih uloga - Slavka Štimca (deda Milutin), Danice Ćurčić (ćerka Vukica) I malene debitantkinje Mione Ilov (devojčice Milice), pojavljuju i Nikola Rakočević (sveštenik Dositej), makedonski glumac Kole Angelovski (monah Živan), Slaviša Čurović (Blagoje) i bosanska glumica Slađana Bukejlović (učiteljica Dobrinka).

Predstojećeg vikenda u Vranju će se glumačkoj ekipi pridružiti i Flavio Parenti, bogate umetničke biografije koji će u srpskom ostvarenju “Mrak” glumiti italijanskog vojnika KFOR-a Mauricija.

"Mauricio je sa svojom vojskom u misiji zaštite srpskih civila na Kosovu i Metohiji. Proveo je nekoliko godina u određenom rejonu. Tu je došao u kontakt sa Srpkinjom Vukicom, čiju porodicu između ostalih, štiti. Približno su sličnih godina i razvili su vremenom emotivni odnos", opisuje scenarista i reditelj Dušan Milić ulogu koju će tumačiti Flavio, ne nagoveštavajući kakvog će njihov odnos biti ishoda na kraju.

Snimanje filma “Mrak” trajaće do prvog jula u koprodukciji Srbije, Danske, Bugarske, Italije i Grčke, a podržali su ga: Filmski centar Srbije, Danski filmski institute, Filmski centar Bugarske, Italijanski regionalni fond “Fondo Audiovisio FVG”, Filmski centar Grčke, EURIMAGES fond Saveta Evrope, MEDIA kreativne Evrope I Nacionalna Danska televizija DRTV.

BONUS VIDEO: ANA ĆURČIN: Živimo u vremenu gde se ljudi osećaju sami (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.