Serija JUTRO ĆE PROMENITI SVE dobila nagradu DUGA za doprinos LGBT populaciji
Glavni glumci serije, Foto: Promo

afirmativno

Serija JUTRO ĆE PROMENITI SVE dobila nagradu DUGA za doprinos LGBT populaciji

Nagrada se simbolično uručuje svake godine 17. maja, na Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije

Objavljeno: 17.05.2019. 15:28h
  • 6

Nagrada "Duga", koja se dodeljuje za doprinos LGBT populaciji, danas je u Skupštini grada Beograda uručena autorsko-producentskom timu serije "Jutro će promeniti sve".

Nagrada se simbolično uručuje svake godine 17. maja, na Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije.

"Početna premisa autora ove serije bila je da uradimo iskreno i smatrali smo da je u tom smislu neophodno da se bavimo i pitanjem seksualnosti. Hvala svima koji su to prepoznali i koji su nam dali podršku", kazao je jedan od autora serije Vladimir Tagić.

Autori serije Goran Stanković i Vladimir Tagić
Autori serije Goran Stanković i Vladimir Tagić foto: Promo

Za nagradu su još bili nominovani Vice Srbija, fotograf Aleksandar Crnogorac i predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.

Članovi žirija ove godine su modna urednica i novinarka Irena Mišović, načelnica Gradske uprave grada Beograda Sandra Pantelić, novinarka Ljiljana Smajlović, naučna savetnica Instituta društvenih nauka u Beogradu Zorica Mršević, novinarka portala Vice Srbija Jovana Šesterikov, izvršni direktor Instituta za evropske poslove Naim Leo Beširi, predsednik Gej lezbejskog info centra Predrag Azdejković, predsednik GSA Lazar Pavlović i direktor Jugoslovenske kinoteke i umetnički direktor FEST-a Jugoslav Pantelić.

"Značajan deo serije 'Jutro će promeniti sve' bavi se istopolnim emotivnim odnosima i prvi put se u domaćim serijama ti odnosi prikazaju među ženskim likovima", kazao je Azdejković.

 

 

Uručivanju nagrade prisustvovali su gradonačelnik grada Beograda Zoran Radojičić, šefica političkog odeljenja Delegacije EU u Srbiji Nora Hajrinen i šef predstavništva Visokog komesarijata UN za izbeglice u Srbiji Hans Fridrih Šoder.

Radojičić je istakao da je ponosan što je grad Beograd dao veliki doprinos prethodnih godina u razvoju i prihvatanju osoba LGBT populacije.

Dodao je da je važno da svi imaju iste mogućnosti za napredak, bez obzira na rasu, veroispovest ili seksualno opredeljenje.

Hajrinen je izjavila da LGBT populacija ne treba da bude tolerisana, već poštovana.

 

BONUS VIDEO: ANA ĆURČIN: Živimo u vremenu gde se ljudi osećaju sami (VIDEO)

(Espreso.rs / Agencije)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media