Dragan Bjelogrlić i Vladimir Kecmanović prekinuli saradnju na Senkama nad Balkanom
Na snimanju druge sezone, Foto: Damir Dervišagić

sukob

Dragan Bjelogrlić i Vladimir Kecmanović prekinuli saradnju na Senkama nad Balkanom

Konflikt je nastao zbog sasvim druge serije, zbog čega Kecmanović više neće biti deo nastavka "Senki"

Objavljeno: 08.05.2019. 10:36h
  • 40

Reditelj Dragan Bjelogrlić i scenarista Vladimir Kecmanović prekinuli su saradnju na drugoj sezoni "Senki nad Balkanom" i ovaj pisac više neće učestvovati na stvaranju nastavka popularne serije.

Iako su se najpre u javnosti pojavile informacije da je Bjelogrlić ostavio Kecmanovića bez angažmana, jer je ovaj kasnio sa pisanjem scenarija, pravi razlog sukoba vezan je zapravo za sasvim drugu seriju - "Žigosani u reketu".

To tvrdi poznati pisac u izjavi za medije.

- Zbog nekih dobrih stvari koje smo zajedno uradili, kao i zbog višegodišnjeg druženja, nisam nameravao da iznosim u javnost detalje mog sukoba i prekida saradnje sa Draganom Bjelogrlićem. Sada kada su se mimo moje volje u medijima pojavile netačne inforacije vezane za tu temu, nema mi druge nego da se oglasim. Dakle, ja sam prekinuo saradnju sa Bjelogrlićem, a ne on sa mnom. I nisam je prekinuo zbog serije "Senke nad Balkanom", nego zbog serije "Žigosani u reketu" - rekao je Kecmanović za Telegraf.

 

Vladimir Kecmanović
Vladimir Kecmanović foto: Promo

 

Kako je objasnio, na ovom projektu nisu ispoštovana njegova autorska prava.

- Zajedno sa Bjelogrlićem i Kostom Peševskim ja sam idejni tvorac serije "Žigosani u reketu". Sa Peševskim sam napravio pilot epizodu i jedini ušao u rizik vezan za taj projekat. Ja sam autor imena serije i tvorac ključnih likova u njoj, a na špici te serije nisu priznata moja autorska prava. Istina je da ništa od toga što sam uradio nije neka posebna mudrost, a da naziv serije, ako mene pitate, nije adekvatan i koristio sam ga kao radni, a bez konsultacija sa mnom pretvoren je u zvanični. Ali je istina i da bih negde, gde se poštuju autorska prava, za ovaj grub prekršaj dobio ogromnu odštetu.Pošto ovde to nije slučaj, jedino što mi je preostalo bilo jeste da odustanem od svih projekata koje sam imao sa čovekom koji se nedopustivo ponaša - zaključio je Kecmanović.

 

 

Draganom Bjelogrlić nije odgovorio na poziv i poruku Telegrafa.

U prvoj sezoni serije koja je osvojila gledaoce širom Srbije scenario su potpisali Danica Pajović, Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić, a prema filmskoj priči Stevana Koprivice.

Druga sezona "Senki nad Balkanom" trebalo bi da se emituje na jesen.

 

BONUS VIDEO: MARIJA VUKIĆ & SRĐAN GOJKOVIĆ GILE: Kako je nastao prvi dokumentarni film o ELEKTRIČNOM ORGAZMU (VIDEO)

(Espreso.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media