SUTON U BIOSKOPIMA OD 2. MAJA: Espreso vam poklanja karte 3x2 karte za projekciju u Kombank dvorani
Kadar iz filma, Foto: Promo

častimo čitaoce

SUTON U BIOSKOPIMA OD 2. MAJA: Espreso vam poklanja karte 3x2 karte za projekciju u Kombank dvorani

Film o godinama umirućeg carstva

Objavljeno:

Prvih troje čitalaca koji se jave u inbox facebook strane Espreso Kultura, a koji nisu dobijali nagradu Espreso portala u poslednjih mesec dana, dobiće po dve karte za projekciju u četvrtak 2. maja, od 19h u Kombank dvorani!

Od reditelja Lasla Nemeša u bioskope nam stiže mađarski film "Suton", drama koja prikazuje varljivo vreme u Budimpešti neposredno pred početak Prvog svetskog rata. Film koji je bio jedan od najgledanijih ostvarenja na prethodnom Festivalu autorskog filma publika će imati prilike da vidi u bioskopima od 2. maja. Priča prati mladu devojku koja želi da radi u legendarnoj prodavnici šešira Leiter – prodavnici koja je nekada bila u vlasništvu njenih roditelja. Kada novi vlasnik odbije da je zaposli, ona započinje potragu za svojom izgubljenom prošlošću.

Reditelj Laslo Nemeš, poznat po filmu “Šaulov sin” (nagrada Oskar za najbolji strani film) odlučio je da zaroni u prošlost svog naroda i da kroz priču o misterioznoj ženi, izgubljenoj u Budimpešti, istraži nedostatke evropske civilizacije.

Društvena previranja iz 1913. godine, projektovana u elegantnoj prodavnici šešira, nagoveštavaju vreme umirućeg austrougarskog carstva.

Kadar iz filma
Kadar iz filma foto: Promo

Film "Suton" ponovo spaja reditelja Nemeša i mladu glumicu Juli Jakab za koju ističe da na filmu izgleda uverljivo, kao da je izašla iz vremenske mašine. Reditelj kaže da ga privlači ovo poglavlje istorije jer je obeležilo ključno vreme u formiranju Evrope i porastu ekstremizma i na mnogo načina odzvanja u sadašnjim vremenima. Film "Suton" je prepoznat od strane žirija FIPRESCI nagrade na festivalu u Veneciji, a o uspehu ovog filma govore i podaci da je film prikazan na preko 20 festivala širom sveta. OVDE MOŽETE POGLEDATI TREJLER ZA FILM "SUTON".

BONUS VIDEO: DEJAN ILIJIĆ: Mogu da vidim sebe kao rok muzičara, klasičara i džezera (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.