OD SIVOG DOMA DO ŽIGOSANIH U REKETU: 15 filmskih i televizijskih uloga Igora Pervića koje ćemo pamtiti (VIDEO)
15 uloga, Foto: preentscreen/

IN MEMORIAM

OD SIVOG DOMA DO ŽIGOSANIH U REKETU: 15 filmskih i televizijskih uloga Igora Pervića koje ćemo pamtiti (VIDEO)

Uz uspone i padove, povremene odlaske sa glumačke scene i povratke, ostavio je za sobom nekoliko nezaboravnih uloga:

Objavljeno:

Igor Pervić, koji je jutros preminuo nakon duge i teške bolesti u 52. godini života, za sobom je ostavio bogatu filmografiju uz koju je stasavalo nekoliko generacija jugoslovenske i srpske, televizijske i filmske publike. Prema je karijeru počeo još kao dečiji glumac, njegov ozbiljniji uspon kreće sredinom osamdesetih, kada je napustio grupu Duh Nibor s kojom je nastupao na beogradskoj rok sceni.

Uz uspone i padove, povremene odlaske sa glumačke scene i povratke, ostavio je za sobom nekoliko značajnih uloga.

Sivi Dom (1986)

Antologijska serija koja se u "ono" vreme bavila tabu temom odrastanja u Vaspitno-popravnom domu, lansirala je čitavu generaciju tada mladih muzičara poput Nikole Koja, Zorana Cvijanovića, Mirjane Joković... i naravno - Igora Pervića

Crna marija (1986)

"Rok grupa posle smrti svog vođe zapada u kreativnu i finansijsku krizu, iz koje ih može jedino izvući nova hit ploča. U vremenskom škripcu, bez stvaralačke inspiracije, okreću se jedan protiv drugog" - ovo je sinopsis filma u kome su, uz Pervića, nastupale i mnoge ličnosti tadašnje yu rok scene poput Milana Mladenovića, Margite Stefanović, Miška Plavog.

Poslednja priča (1986)

Priča o naporu mladog čoveka da sačuva identitet u sudaru sa korumpiranom sredinom i iskušenjima prve strasti.

Drugarica ministarka (1989)

Ova televizijska serija snimana je u režiji Stanka Crnobrnje i emitovana ponovo dvadeset godina kasnije na državnoj televiziji. Igor Pervić se pojavljuje u šestoj epizodi serije.

Ranjenik (1989)

Još jedna televizijska serija, u kojoj se Igor Pervić pojavljuje u trećoj epizodi.

Sveto mesto (1990)

U jednom od najvećih horora jugoslovenske kinematografije, Igor Pervić se pojavljuje u ulozi Marka Bogoslova. Ovaj klasik je režirao Đorđe Kadijević

Noć u kući moje majke (1991)

Igor Pervić se ovde konačno pojavljuje u glavnoj ulozi, u filmu koji tematizuje godine rasula, s početkom devedesetih i ratovima na prostorima zemlje u raspadu.

Velika frka (1992)

Lagana komedija koja je veliki kontrast u odnosu na prethodni naslov, te epizodna rola u filmu koji je obeležio veliki Gaga Nikolić.

Kraj dinastije Obrenović (1995)

Pervić se našao u ulozi poručnika Velimira Vemića u jednoj od najvećih TV produkcija sredine devedesetih godina prošlog veka.

Lajanje na zvezde (1998)

Komedija koja nas je vratila u neka lepša, bezbrižna vremena, bila je veliki bioskopski i televizijski hit tih godina, a Pervić je tumačio ulogu brata glavnog junaka Mihaila (Dragana Mićanovića)

Ljubav i drugi zločini (2008)

Pravimo vremenski skok i dolazimo do zrele faze Pervićeve karijere. Film Stefana Arsenijevića je imao lep bioskopski i festivalski život, a Pervić se pojavljuje u ulozi bivšeg dečka lika koji tumači Anica Dobra.

Samac u braku (2014)

TV serija u kojoj dominira tada zvezda u usponu Miloš Biković, a danas internacionalni superstar sa zavidnom karijerom u Rusiji.

Nemanjići - Rađanje kraljevine (2018)

Premda je sama serija pretrpela brojne kritike, te je bila često i predmet sprdnje gledalaca, smatra se ujedno i za rad u kome je Igor Pervić ostvario "veliki povratak" na male ekrane i ostvario zapaženu ulogu kao vizantijski car Isak II Anđel.

Žigosani u reketu (2019)

Poslednja uloga karijere koja je bila puna uspona i padova, i koja je mogla biti i daleko veća na osnovu talenta koji je Igor Pervić posedovao.

BONUS VIDEO: DUŠAN PETROVIĆ: Na brisanom prostoru između žanrova, ideologija, i uhodanih formi (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.