Najčuvanija BGD tajna! Nepoznati detalji neponovljivog prijateljstva Bate Stojkovića i Gage! (FOTO)

Kao otac i sin!

Najčuvanija BGD tajna! Nepoznati detalji neponovljivog prijateljstva Bate Stojkovića i Gage! (FOTO)

Gaga Nikolić je bio jedini koji je smeo da kaže neke stvari Bati Stojkoviću
Objavljeno: 23:28h
Legendarni glumac Dragan Nikolić, u petak, 11. marta, pridružio se velikanima nebeskog filma i pozorišta. Tuga! Svi su se skamenili - kad je Šerbedžija suznim očima ovo rekao Mileni na oproštaju od Gage!
Printscreen/ Instagram/ Dragan Nikolić
Po rečima Dušana Kovačevića, jednog od njegovih najboljih prijatelja s kojim je decenijama sarađivao,
Prva pomisao kada sam čuo tragičnu vest bila je da je otišao verovatno jedan od poslednjih velikana jedne generacije Ateljea 212, iz doba kad je Atelje važio za jedno od značajnijih evropskih pozorišta. Moje osećanje je da mi je otišao neko vrlo drag, blizak, i da je jedan veliki deo ovog grada ostao pust. A ono što sigurno znam, to je da najtačnije i najistinitije podatke ko je bio Dragan Nikolić, kakav je bio, šta je osećao, zna samo Milena Dravić, njegova supruga.
Printscreen YouTube
pamti se odnos Gage Nikolića i Bate Stojkovića. Bata je u jednom trenutku usvojio Dragana, bez obzira na to što nije bila tako velika razlika u godinama. Voleo ga je kao sina. Dragan se tako i ponašao, a Bata mu je dozvoljavao da mu kaže sve ono što niko drugi nije smeo. To je bilo veliko i ozbiljno prijateljstvo. Ponoviću samo da je ta generacija Bate Stojkovića, Bore Todorovića, sada Dragana, i pre njih Zorana Radmilovića, Petra Kralja, možemo da nabrajamo još neka imena, na svu sreću ostala zapisana u velikim filmskim ulogama.
Boško Karanović/Dragan Nikolić
Dragan često vezuje samo za uloge koje su bliske komediji i koje su u osnovi obeležene njegovim šarmom. Ne treba zaboraviti, kad sam već pomenuo evropsko pozorište, da je Dragan u Parizu u pravom smislu bio zvezda. On se, međutim, vratio u Beograd, jer on i Beograd su bili braća po rođenju i po odlasku. A živeo je jako brzo, uvek ste ga mogli sresti da negde žuri. Novosti

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.