Flojd, Džimi Barka, Prle.. 10 neuništivih uloga zbog kojih će Dragan Nikolić uvek biti legenda! (VIDEO)

Sam po sebi sam epoha!

Flojd, Džimi Barka, Prle.. 10 neuništivih uloga zbog kojih će Dragan Nikolić uvek biti legenda! (VIDEO)

Legenda srpskog glumišta preminuo je jutros u 71. godini, a mi smo rešili da se podsetimo njegovih najznačajnijih uloga
Objavljeno: 10:30h
Prle, Flojd, Urke, Popaj i mnogo drugih uloga je na filmu i bini oživeo Dragan Nikolić. Nikolić je postao jedan od najistaknutijih srpskih glumaca.
nakon čega je stvarao prepoznatljive likove za koje je često i nagrađivan. 3K dur, Ko će koga, Dodatno ubrzanje... 14 emisija zbog kojih je Treći kanal bio kultni!
Boško Karanović/Dragan Nikolić
1. "Kad budem mrtav i beo" da li zna da peva potvrdno odgovorio, Džimi Barka, skitnica i muvara, pevač u pokušaju, dražesni probisvet, sklon brzom i kratkoročnom flertu, zapravo je poslužio kao mustra za veći broj uloga koje su potom nuđene Draganu Nikoliću.
stigao na par koraka do glumačkog savršenstva.
2. "Otpisani" Dragan igra jednog od glavnih junaka Prleta koji je pored Tihog bio pravi akcioni junak, kakvih odavno nema u domaćoj kinematografiji.
3. "Nacionalna klasa" ali čije su ambicije daleko veće od toga da vozi u Nacionalnoj klasi. a Nikolić briljira u ulozi sitne mutivode i večito zaigranog sanjara.
4. "Balkan ekspres" priča o muzikantima i sitnim prevarantima, sa glavom u vreći, smeštena u dane nemačke okupacije i nosila je bezvremeni šarm i jasne obrise univerzalnosti.
5. "Nešto između" Dobar deo uspeha ovaj film duguje i Draganu Nikoliću i njegovom viđenju Marka, junaka koga podjednako pokreću sebičluk, potreba za ljubavlju, cinizam i sklonost takozvanom slatkom životu
6. "Mlad i zdrav kao ruža" bivšeg maloletnog prestupnika, koji kada mu društvo ne pruži ruku posle izdržane kazne, odlučuje da se vrati kriminalu, a na kraju kaže "Ja sam vaša budućnost".
7. "Idemo dalje" U ovom Šotrinom filmu igra dobrodušnog mladog učitelja, partizana Miloša u jednom tek oslobođenom gradu. a deca su uvek uz svog učitelja koji je istovremeno i njihov iskreni drugar.
8. "Ko to tamo peva" Dragan Nikolić kao šlager-pevač uleteo je u poslednjem trenutku, svega nekoliko dana pred snimanje. i da je sjajna posveta Žiki Pavloviću i Džimiju Barki.
9. "Poslednji krug u Monci" "Urke nije samo jedan lik, on je napravljen od desetine tipova iz tog miljea. Opasan nisam nikad ni bio, ali sam odrastao, između ostalog, i u kraju gde je bilo opasno ne biti opasan. Važila je deviza "nije sramota dobiti batine, sramota je ne potući se".
10. "Sivi dom" Za njegov lik je karakterističan razgovor, poverenje i drugarski odnos prema štićenicima doma.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.