SRPSKO-MAKEDONSKA KOPRODUKCIJA: Počelo snimanje filma HOMO
Homo, Foto: FCS promo

šest povezanih priča

SRPSKO-MAKEDONSKA KOPRODUKCIJA: Počelo snimanje filma HOMO

Film se sastoji od šest priča koje se prepliću, a svaka od njih nosi poseban naslov prema protagonisti te priče

Objavljeno:

U utorak, 12. marta, je otpočelo snimanje filma „Homo“ Igora Ivanova, ostvarenje koje nastaje kao koprodukcija Makedonije i Srbije. Film nastaje pod okriljem kuća Skopje Film Studio i Art & Popcorn iz Srbije. Projekat ovog filma (pod tadašnjim radnim naslovom „Šećerno dete“) podržao je i Filmski centar Srbije na jednom od svojih konkursa za sufinansiranje proizvodnje srpskih manjinskih koprodukcija.

"Homo", od latinske reči čovek, je film koji se sastoji od šest priča koje se prepliću. Svaka od njih nosi poseban naslov prema protagonisti te priče, pozajmljen iz terminologije kojom se služi filozofska antropologija, a u pokušaju da se definišu specifičnosti ljudske vrste.

Film režira Igor Ivanov, po scenariju koji je napisao sa Sašom Kokalanovim. Direktorka fotografije je Maja Radošević iz Srbije, snimateljka i u slučaju ovdašnjih filmova Vlažnost, Pored mene, Ajvar… Montažer je Martin Ivanov, dizajner zvuka Boris Trajanov, scenograf Kiril Spaseski, kostimografkinja je Polonca Valentičič, dok je za šminuku i frizure zadužena Alenka Nahtigal.

Uloge tumače: Nataša Petrović, Igor Angelov, Oliver Mitkovski, Majlinda Kosumović, Jelena Jovanova, Saško Kocev, Sergej Dimovski, Joana Bukovska-Davidova, Sebastijan Kavaca, Aleksandar Matovski, Jordanov Simonov, Simeon Damevski, Martin Manevski, Slaviša Kajevski, a tu je i dvoje glumaca iz Srbije – Goran Šušljik i Jelena Mihajlović. Osim toga, na filmu radi i radiće i tehnička ekipa iz naše zemlje, i to u sektoru kamere.

BONUS VIDEO: PAVLE POPOV: Možeš da me staviš u simfonijski orkestar, ili u avangardni ili džez bend, uvek ću se snaći (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.