Ovi filmovi su pobednici Festa: Ako ste ih propustili, imate priliku za popravni! (FOTO)

PostFESTum

Ovi filmovi su pobednici Festa: Ako ste ih propustili, imate priliku za popravni! (FOTO)

"Dnevnik jedne tinejdžerke", "Vlažnost", "S one strane" i "Ludo" pobednici su FEST-a
Objavljeno: 09:50h
Najboljim filmovima na 44. FEST-u dodeljene su zvanične nagrade festivala. Odlična vest za ljubitelje filma! PostFESTum na pet lokacija u Beogradu! (FOTO)
Beogradski pobednik za najbolji film u glavnom takmičarskom programu dodeljen je filmu "Dnevnik jedne tinejdžerke"
Nagradu za najbolji scenario film "99 domova" Za najbolju mušku ulogu “glumcu koji nam je pokazao da su čudovista koja volimo da mrzimo jednako ljudska bića kao i mi.” nagrađen je Majkl Šenon za ulogu u filmu "99 Domova". Beogradski pobednik za najbolji film u nacionalnoj selekciji dodeljen je filmu "Vlažnost"
Nagrada za najbolju režiju dodeljena je Nikoli Ljuci Milena Marković osvojila je nagradu za najbolji scenario filma Otadžbina, Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeljena je Mirjani Karanović “za raskošan dijapazon glumačkih sredstava kojim gradi kompleksan i emotivan lik koji svojom snagom i pojavom nosi čitav film”.
Nagrada za najbolju mušku ulogu dodeljuje se Milošu Timotijeviću
Reditelj filma "Panama", Pavle Vučković, nagrađen je za najbolji debi “za upečatljivo debitantsko ostvarenje koje izaziva autentičnu emociju i pokazuje novi senzibilitet kako u rediteljskom pristupu, tako i u glumačkoj igri.”
FIlmovi manjinske srpske koprodukcije takođe su se takmičili u programu Srpski film, ali su nagrađeni posebnim priznanjima.
Nagradu Nebojša Đukelić žiri u sastavu Zoran Janković, Stjepan Hundić i Feti Dautović dodelio je filmu "S one strane" Zrinka Ogreste.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.