RAT U KULTURI: Ukrajina traži da američki bioskopi cenzurišu ruski hit film (VIDEO)
Kadar iz filma, Foto: Printscreen/youtube

diplomatska borba

RAT U KULTURI: Ukrajina traži da američki bioskopi cenzurišu ruski hit film (VIDEO)

Ambasada je pozvala bioskope da preispitaju odluku o emitovanju filma, jer "otvoreno opravdava i promoviše moskovsku neprijateljsku spoljnu i bezbednosnu politiku"

Objavljeno: 20.02.2019. 10:12h
  • 5

Ukrajina je preko svojih zvaničnih kanala uputila apel velikom broju američkih bioskopa sa zahtevom da ne emituju ruski film T-34 koji ocenjuju kao "propagandni", jer navodno opravdava agresivnu ofanzivu Ruske federacije protiv drugih država.

"Ukrajinska ambasada u SAD je stupila u kontakt sa američkim bioskopima širom zemlje u vezi sa emitovanjem ruskog propagandnog filma T-34", postovala je ambasada na fejsbuku.

Ambasada je pozvala bioskope da preispitaju odluku o emitovanju filma, jer "otvoreno opravdava i promoviše moskovsku neprijateljsku spoljnu i bezbednosnu politiku (u koju spada i ruska tekuća agresija protiv Ukrajine), kroz iskorišćavanje sećanja na Drugi svetski rat".

 

 

Istovremeno, Ambasada se zahvalila predstavnicima ukrajinske zajednice u SAD koji su već uspeli da stopiraju emitovanje filma u njihovim gradovima. Ukrajinske diplomate pozivaju i druge aktiviste "da se ujedine i apeluju na lokalne bioskope da hitno zabrane film i ne podstiču rusku propagandu u Americi".

U zvaničnom sinopsisu filma na sajtu IMDB, radnja je predstavljena na sledeći način: "Godine 1944, hrabra grupa ruskih vojnika uspela je da pobegne iz nemačkog ropstva i napola uništenom, legendarnom tenku T-34. To su bila vremena nezaboravne hrabrosti, žestoke borbe, neuništive ljubavi, i legendarnih čuda".

 

 

 

Film T-34 je oborio rekord zarade na ruskim blagajnama, sa prihodom od preko 10 miliona dolara u prva četiri dana prikazivanja.

Prikazivanje filma je zakazano u barem 14 bioskopa u SAD, a videćemo u koliko će biti na kraju emitovan.

 

 

BONUS VIDEO: Espreso Live Session #1: On Tour

 

 

(Espreso.rs / Ukrinform.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media