POČASNI GRAĐANIN SARAJEVA: Mirjana Karanović predložena za prestižno priznanje
Mirjana Karanović, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

cenjena u bih

POČASNI GRAĐANIN SARAJEVA: Mirjana Karanović predložena za prestižno priznanje

Direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović otkrio je da je Kamerni teatar 55 pokrenuo inicijativu da glumica Mirjana Karanović 6. aprila dobije priznanje 'Počasni građanin Grada Sarajeva'

Objavljeno:

Hadžihafizbegović je vest o inicijativi koju je pokrenuo Kamerni teatar 55 otkrio na jučerašnoj konferenciji za medije nakon što je Mirjani Karanović i Erminu Bravi uručio zahvalnice. Na te reči vidno dirnuta Mirjana Karanović je zaplakala. Inače, u Kamernom teatru 55 juče je predstavljen projekat "Pozorište bez prepreka" u sklopu kojeg se u ovoj pozorišnoj kući izvode predstave koje su prilagođene potrebama slepih i slabovidnih osoba. Uz audiodeskripciju danas će biti izvedena predstava "Helverova noć" Dine Mustafića koja slavi 15 godina igranja. Njeni glavni akteri su Mirjana Karanović i Ermin Bravo.

Počasni građanin Grada Sarajeva je priznanje koje se dodeljuje građanima BIH koji su se naročito istakli u razvoju Grada, unapređenju međunarodne saradnje i očuvanju mira u zemlji i inostranstvu, ili stranim državljanima koji su ostvarili naročit doprinos razvoju i afirmaciji Grada te razvoju međunarodnih i međuljudskih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti, humanosti i tolerancije među ljudima.

Među ranijim dobitnicima nagrade, nalaze se i Lučano Pavaroti, Bernard Anri Levi, Florens Hartman...

BONUS VIDEO: NAŠ POSAO JE DA DECU UČIMO DA VOLE BALET: Kineski baletski pedagog Geng Weijie o igri, Srbiji, Aji Jung...

(Espreso.co.rs / Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.