Brajan Singer ostao bez BAFTA nominacije za režiju filma BOEMSKA RAPSODIJA
Brajan Singer, Foto: Profimedia

čeka rasplet

Brajan Singer ostao bez BAFTA nominacije za režiju filma BOEMSKA RAPSODIJA

Reditelj se suočava s optužbom za seksualni napad

Objavljeno: 09:33h

Britanska Akademija suspendovala je nominaciju reditelja "Boemske rapsodije" Brajana Singera za BAFTA nagradu. Singer se suočava s optužbom za seksualni napad, što on negira. BAFTA najavljuje da će suspenzija ostati na snazi dok se ove optužbe ne razreše.

"Boemska rapsodija" dobila je sedam BAFTA nominacija. Sve one će i dalje biti aktuelne, a samo je Singerovo ime ispalo iz konkurencije.

"U svetlu veoma ozbiljnih optužbi, BAFTA je obavestila Brajana Singera da je njegova nominacija za režiju filma "Boemska rapsodija" suspendovana od ovog trenutka", stoju u zvaničnoj izjavi Britanske akademije.

"BAFTA" smatra da je ponašanje za koje se reditelj sumnjiči potpuno neprihvatljivo i nekompatibilno s našim vrednostima" dodali su. "Ovo je dovelo do suspenzije nominacije gospodina Singera. Suspenzija će stoga ostati na snazi dok se ne sazna ishod ovih optužbi".

Ovo saopštenje neće uticati na šanse "Boemske rapsodije", jer je glasanje već završeno 90 minuta pre nego što je informacija puštena u javnost. Pobednici će biti otkriveni na svečanoj ceremoniji Rojal Albert Holu u Londonu u nedelju. Organizatori su izjavili da više neće komentarisati Singerovu suspenziju dok je aktivna.

BONUS VIDEO: NAŠ POSAO JE DA DECU UČIMO DA VOLE BALET: Kineski baletski pedagog Geng Weijie o igri, Srbiji, Aji Jung...

(Espreso.co.rs / Variety)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.