Film CRNI PANTER dobio glavnu nagradu Udruženja glumaca
Ekipa filma Crni panter, Foto: Profimedia

trka za oskara u najavi

Film CRNI PANTER dobio glavnu nagradu Udruženja glumaca

Rami Malek se osvajanjem nagrade Screen Actors Guilda vraća u ulogu favorita za Oskar

Objavljeno:

Sinoć su dodeljene nagrade Screen Actors Guilda, udruženja holivudskih glumaca na filmu i televiziji. Premda glavna nagrada večeri, ona za najbolji glumački ansambl, ne upućuje uvek na slavlje tog filma na dodeli Oskara, u glumačkim kategorijama priča je drugačija, pa je tako u 25 godina koliko se nagrada dodeljuje čak 20 glavnih glumaca i 18 glavnih glumica nagrade SAG-a potvrdilo i zlatnom statuom Akademije.

I dok je najboljom glumačkom postavom proglašena ona iz filma “Black Panther”, nagradu za najboljeg glumca odneo je Rami Malek za ulogu Fredija Merkjurija u filmu “Bohemian Rhapsody”, potvrdivši Zlatni globus za najboljeg glumca u drami i vrativši se u poziciju favorita pred dodelu Oscara, nakon što je na dodeli nagrada Critics’ Choice izgubio od Kristijana Bejla. Ovu poziciju bi mogao dodatno pojačati ako potvrdi status favorita na dodeli nagrade BAFTA koja se dodeljuje za tri nedelje.

U trci za najbolju glumicu u kojoj prednjače Glen Klouz i Lejdi Gaga (koje su podelile Critics’ Choice), momentum potvrđuje veteranka koja je ranije ovenčana Zlatnim globusom. U kategoriji sporedne glumice razloga za slavlje ima Regina King koja čak nije bila ni nominovana za SAG i to zato što ovu nagradu nije odnela nijedna od glumica koje će se takmičiti protiv nje na Oskarima, već Emili Blant za ulogu u filmu “A Quiet Place”. King tako zadržava svoju poziciju favorita koju je stekla Globusom i Critics’ Choiceom. Kod sporednih glumaca nedoumica više nema, budući da Maheršala Ali gazi sve pred sobom, pa je tako odneo i SAG u ovoj kategoriji.

U televizijskim kategorijama dominirala je serija “The Marvelous Mrs. Maisel” koja je potvrdila tri od svoje četiri nominacije, one za najbolji ansambl u humorističnoj seriji te najbolje glumce u komediji, Rejčel Brosnan i Tonija Šalhouba. Najboljim dramskim glumcima proglašeni su Sandra Oh (“Killing Eve”) i Džejson Bejtmen iz Netflixove serije “Ozark”.

BONUS VIDEO: NAŠ POSAO JE DA DECU UČIMO DA VOLE BALET: Kineski baletski pedagog Geng Weijie o igri, Srbiji, Aji Jung...

(Espreso.co.rs / Ravnododna.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.