TERET, NEPUTOVANJA, NAJLEPŠA ZEMLJA NA SVETU... brojni srpski filmovi na 30. Filmskom festivalu u Trstu
Trst film festival, Foto: FCS promo

domaći film u inostranstvu

TERET, NEPUTOVANJA, NAJLEPŠA ZEMLJA NA SVETU... brojni srpski filmovi na 30. Filmskom festivalu u Trstu

Osamnaestog januara počeće jubilarno, trideseto izdanje Filmskog festivala u Trstu, vodećeg italijanskog festivala usredsređenog na kinematografije Centralne i Istočne Evrope, na kome će i ove godine biti zastupljeno više srpskih filmova i autora. Festival će trajati zaključno sa 25. januarom

Objavljeno:

U glavnom programu je Teret Ognjena Glavonića, ali i srpska manjinska koprodukcija, film Izbrisana Mihe Mazinija i Dušana Joksimovića. Tu je i specijalna projekcija filma Bela vrana Rejfa Fajnsa, filma dobrim delom snimanog u Srbiji i uz producentsko učešće Srbije.

Na programu je i kratkometražno animirano ostvarenje Neputovanja Ane Nedeljković i Nikole Majdaka, mlađeg, kao i Najlepša zemlja na svetu, novi dokumentarni film Želimira Žilnika. Publika u Trstu u sklopu programske celine Art & Sound moći će da poogleda i animirano-dokumentarni film Poslednja avantura Kaktus Bate Đorđe Markovića, a u jednom od svečarskih retrospektivnih programa i čuveno Bure baruta Gorana Paskaljevića. Osim toga biće predstavljena i prva regionalna serija u produkciji HBO-a, Uspeh, u kojoj jednu od najznačajnijih uloga igra naš Uliks Fehmiju.

U Beloj vrani glumi i desetak srpskih glumaca: Nebojša Dugalić, Igor Filipović, Jovo Maksić, Radoslav Rale Milenković, Pavle Čemerikić, Milutin Milošević, Tamara Krcunović, Stanislava Jeftić... Teretu i Poslednjoj avanturi Kaktus Bate prikazivanja u Trstu predstavljaće italijanske premijere.

BONUS VIDEO: SLAVKO ŠTIMAC NA KUSTENDORFU: Osećam se odlično! Hvala Emiru! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.