ŠARLOT REMPLING se pridružuje ekipi filma DINA
Šarlot Rempling, Foto: Profimedia

zvezdana postava

ŠARLOT REMPLING se pridružuje ekipi filma DINA

Poznata glumica će biti u roli Časne Majke Mohiam

Objavljeno:

Šarlot Rempling, engleska glumica nominovana za Oskara za ulogu u filmu "45 godina", pridružila se glumačkoj postavi filma Dina. Adaptaciju romana Franka Herberta režiraće Deni Vilnev.

Timoti Šalame, Rebeka Ferguson, Dejv Bautista i Stelan Skarsgord su već potvrđeni glumci u filmu, čije snimanje će početi ovog proleća u Budimpešti i Jordanu.

Dina je klasik naučno-fantastične literature, kompleksna priča o posrnuloj kraljevskoj porodici koja pokušava da kontroliše pustinjsku planetu Arakis i njen izvoz, iako je izneverena od strane galaktičkog vladara.

Deni Vilnev će biti reditelj ovog ostvarenja, po scenariju koji je napisao sa Erikom Rotom i Džonom Spaitsom.

Prethodnu verziju "Dine" iz 1984. snimio je danas kultni reditelj Dejvid Linč, sa Kajlom Meklahlanom u glavnoj ulozi. Film je doživeo fijasko kod kritike, a nije postigao ni zapažen komercijalni uspeh. Linč se kasnije distancirao od filma, te je naglašavao kako pod pritiskom producenata i finansijera nije mogao da zadrži kreativnu slobodu u radu. Ovaj reditelj je kasnije stekao legendarni zahvaljujući svojim filmovima s izraženom autorskom crtom, ali i seriji Tvin piks koju je snimao u dva navrata - početkom devedesetih i 2017. godine.

BONUS VIDEO: SLAVKO ŠTIMAC NA KUSTENDORFU: Osećam se odlično! Hvala Emiru! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.