FAMILY GUY POSTAJE POLITIČKI KOREKTAN: Više nećemo praviti šale na račun LGBTQ zajednice
Family Guy, Foto: Profimedia

ZAOKRET

FAMILY GUY POSTAJE POLITIČKI KOREKTAN: Više nećemo praviti šale na račun LGBTQ zajednice

Počinje nova epoha popularnog animiranog serijala poznatog i prihvaćenog po politički nekorektnom humoru

Objavljeno:

Kreatori serijala “Family Guy” odlučili su, kako navode, da isključe sve buduće šale o LGBTQ zajednici te se one više neće pojavljivati u narednim epizodama popularne animirane serije. Tako nešto je nagovešteno i u epizodi koja je emitovana ove nedelje, a u kojoj Piter Grifin postaje sekretar američkog predsednika Donalda Trampa te s njim ulazi i u fizički obračun. Grifin, između ostalog, u jednom trenutku kaže i da se više neće šaliti na račun pripadnika LGBTQ zajednice.

Njegove reči su, u intervjuu za TV Line, potvrdili i izvršni producenti animiranog serijala, Alek Salkin i Rič Apel. “Ako pogledate epizode iz 2005. ili 2006. i uporedite ih sa epizodama iz 2018. ili 2019., jasno je da ćete uočiti bitne razlike. Sada razumemo da neke stvari koje smo tada mogli komotno izjaviti, napisati ili se s njima šaliti nisu prihvatljive”, izjavio je Salkin.

Apel je dodao: “Mi smo se promenili, društvena klima i kultura je drugačija i naši su pogledi drugačiji. Oni su odraz naše realnosti tako da mislimo da serijal mora evoluirati i razvijati se na drugačije načine.”

BONUS VIDEO: SLAVKO ŠTIMAC NA KUSTENDORFU: Osećam se odlično! Hvala Emiru! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Ravnododna.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.